Frida Karlssons klockrena svar – efter Petter Northugs jätteilska mot bilderna: ”Det hade varit konstigt…”

Petter Northug trodde knappt sina ögon under Tour de Ski:s prisceremoni.
Nu svarar Frida Karlsson.
– Det hade varit konstigt om jag var där på bår, kanske…

Tour de Ski:s avslutningsklättring uppför en utförsbacke brukar alltid vara dramatisk. Och söndagens stora final var inget undantag. Frida Karlsson hade ett försprång på cirka två minuter, och när hon åkte in som 15:e åkare över mållinjen stod det klart att hon vann hela touren, som bara den andra svensken någonsin efter Charlotte Kalla.

Northugs chock

Men det tog på krafterna för Karlsson. När hon passerade mållinjen så föll hon direkt ihop, och hon låg länge orörlig i målfållan. Karlsson fick till sist hjälp ut på bår, och det var länge oklart hur det egentligen stod till med stjärnan. Det var oroligt hos många, men arrangören valde trots det att köra en prisceremoni, och det var snudd på parodiska scener då den svenska nationalsången spelades – utan att någon stod högst upp på pallen.

Foto: Viaplay

En som reagerade starkt var Petter Northug. Ikonen, numera expert på TV2, trodde knappt sina ögon över arrangörens val.

– Vad är det om sker!? Här är det en segerceremoni, med Sveriges nationalsång utan Frida Karlsson på pallen. Det här är inte bra. Här borde arrangören ha väntat till Frida kom tillbaka. Det är kanske bara en gång i livet du får uppleva detta, säger han.

LÄS MER: Lagkamraternas stora vrede – rasar efter bilderna på Frida Karlsson: ”Det är över gränsen… Så respektlöst”

Fridas svar

Frida Karlsson menar att hon gärna hade velat delta på ceremonin, och att det var det första som dök upp i huvudet när hon vaknade efter att ha tappat medvetandet. Men samtidigt passade hon på att skoja till det lite.

– Något av det första jag tänkte på när jag vaknade var: ”När är prisutdelningen!?”. Det hade varit konstigt om de lade mig på båren på pallen kanske.

230108 Frida Karlsson of Sweden poses for a portrait with the trophy during a press meet during Tour de Ski on January 8, 2023 in Val Di Fiemme. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Petter Northug menade direkt att Frida Karlssons kollaps är ett kännetecken på hennes styrkor som åkare.

– Det ser obehagligt ut, det är hemskt, gör jävligt ont, men är ofarligt. Det är inte första gången vi sett Frida så här. Det är ju en av hennes styrkor, säger han.

LÄS MER: Jättedramat efter målgången – Frida Karlsson kollapsade och fick lämna på bår: ”Omskakande”