Frida Karlssons första ord efter avgörande beslutet med pojkvännen William Poromaa: ”Jag är lika galen…”

Skid-Sveriges mest populära skidpar väljer att dela på sig.
Frida Karlsson och William Poromaa flyttar isär – för att satsa mot OS.
– Jag tror att det är bra för honom, säger Frida i en intervju med Allehanda.

Hon är av Sveriges största skidstjärnor just nu. Frida Karlsson kommer ändå från en riktigt fin säsong trots stora problem med skador där det blev trippla medaljer i årets skid-VM.

VM-succén

Pojkvännen William Poromaa fick också sitt stora genombrott under skid-VM i tyska Oberstdorf. I sitt allra första seniormästerskap levererade han två niondeplatser och visade att det finns hopp om framtiden för svensk herrskidåkning.

Frida Karlsson, William Poromaa, skidor
Frida Karlsson och William Poromaa. FOTO: Instagram.

Tillsammans är duon skid-Sveriges mest populära par men inför kommande säsong blir det förändring. För att optimera träningen och förberedelserna inför vinter-OS väljer paret att flytta isär.

Flyttar isär

Det var sommaren 2019 som unga paret köpte ett hus tillsammans i Sollefteå. Men nu har Poromaa bestämt sig för att flytta ut och istället bosätta sig i Åsarna tillsammans med träningspartnern Jens Burman.

Frida Karlsson, skidor
200921 Frida Karlsson poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges skidlandslag den 21 september 2020 i Sollefteå. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / NJ0005

Tuffa beslutet är taget för att herrlandslagets två bästa distansåkare ska kunna sparra med varandra och maximera träningen inför OS-säsongen.

Första orden

Nu berättar Frida Karlsson med sina första ord om beslutet att gå från sambo till särbo.
– Wille hyr ett hus i Åsarna och det är som sagt för sparringen i träningen och allt med sikte på OS. Jag tror att det är bra för honom och för Jens, och för svensk herrskidåkning överhuvudtaget, säger hon i en intervju med tidningen Allehanda.

Hon får sedan en fråga om det var aktuellt att sätta käppar i hjulet för den här tillfälliga flytten. Men 21-åringen erkänner att det aldrig var aktuellt.
– Absolut inte, jag skulle istället säga att jag är lika galen som han. Hade en flytt varit det bästa för mig i skidåkningen hade jag också gjort det, till och med till Åsarna. Men jag trivs utomordentligt i Sollefteå och här har jag optimala träningsförhållanden, säger Frida till lokaltidningen.

Dela artikeln för att hylla vår svenska skidstjärna Frida Karlsson!

LÄS MER: Mammans ärliga ord om Frida Karlsson – efter omtumlande säsongen: ”Det var riktigt dåligt…”

Få våra nyhetsbrev!