Frida Karlssons chock – starka orden om enorma förändringen i skidvärlden: ”Nej! Är det sant?”

Stora förändringar väntar för skidstjärnorna i världscupen.
Då reagerar Frida Karlsson starkt.
– Nej! Är det sant?, säger hon till Expressen.

Solen har äntligen letat sig fram i Sverige och högsommarvärmen är här på riktigt. Men redan nu har skidstjärnorna börjat förbereda sig för nästa säsong, och det är inte vilken vinter som helst som väntar. Efter nyår är det dags för VM igen, den här gången i Trondheim, men det väntar dessutom stora förändringar i världscupen.

Karlssons stora förvåning

Efter Internationella skidförbundets vårmöte kunde flera stora ändringar presenteras. Bland annat får Sverige bara en tävling kommande säsong, i Falun, jämfört med i tre orter förra säsongen. Dessutom så avgörs Tour de Ski bara i Italien, och inte i tre länder som det alltid gjorts.

Men den mest förvånande nyheten rör Tyskland. En av sportens mest klassiska nationer arrangerar ingen världscuptävling nästa säsong. Enligt Expressen är det första gången på 24 år som det inte hålls några tävlingar där, vilket får Frida Karlsson att reagera starkt.

– Nej! Är det sant? Inte ens Tour de ski?, säger hon till Expressen.

När hon får höra att inte ens Tour de Ski kommer gå i Tyskland, svarar stjärnan:

– Attans!

“Måste fasen tillbaka!”

Frida Karlsson har en historia av framgångsrika tävlingar i just Tyskland. Det var där hon tog tre medaljer under VM i Oberstdorf 2021.

– Ja, det har ju alltid gått bra där. Så det här var verkligen tråkigt, säger hon.

Frida Karlsson, skidor
240320 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF efter damernas 20 km fristil under dag 1 av SM-veckan den 20 mars 2024 i Boden. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0505

Tyskland har dock haft problem med snötillgång under de senaste åren. Frida Karlsson ser dock gärna att Tyskland kommer tillbaka i framtiden.

– Förhoppningsvis kan det komma tillbaka. Ett år kan de väl stå utanför – men sen måste de fasen tillbaka!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev