Frida Karlssons avslöjande – och helt ärliga orden om problemen under säsongen: ”Inte varit det på länge”

Säsongen är färdig.
Nu berättar Frida Karlsson om sina skadebekymmer.
– Min kropp är inte 100 procent och har inte varit det på väldigt länge, skademässigt, säger hon.

Frida Karlsson har haft en mycket framgångsrik, om än stökig säsong. Världscupen blev ryckig som den var på grund av coronaviruset, men för den svenska storstjärnan så blev än värre, med flera inställda tävlingar, på grund av skador.

”Är inte 100 procent”

Karlsson inledde Tour de Ski strålande men ungefär halvvägs in i etapperna så ramlade hon på hotellrummet, och gjorde illa sig så pass allvarligt att hon hamnade långt ner i resultatlistorna, som en följd av att hon inte kunde prestera på topp. Under VM blev det stor succé med tre medaljer, men även där var det incidenter, framför allt i tremilen då hon ramlade så pass illa att hon tvingades lämna arenan med ambulans, men trots det så blev brons i loppet.

210129 Frida Karlsson of Sweden looks dejected after competeting in the Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique during the FIS Cross-Country World Cup on January 29, 2021 in Falun. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Världscupen tog slut för några veckor sedan men efter ett par helger med tävlingar på hemmaplan så är nu säsongen slut på riktigt. Skönt, tycker Frida Karlsson, som avslöjar att hon inte känt sig på topp.

– Jag tror ändå att det kan vara bra för mig att ta lite säsongsvila. Min kropp är inte 100 procent och har inte varit det på väldigt länge, skademässigt, säger hon till Aftonbladet.

”Jag får plasta in mig”

Frida Karlsson menar att de många träningstimmarna under hösten gav kroppen ordentligt med stryk.

– Jag har ju fortfarande tendenser till inflammationer. Ljumsken som jag fajtades med i början av säsongen har ju liksom bitit sig kvar lite grann och jag vill liksom börja med att bara nollställa där. Få bort alla inflammationer som kryper och har sig i min kropp. Se var jag har mina svagheter, varför belastar jag min kropp fel? Fundera på såna små detaljer som kan vara väldigt avgörande.

210107 Frida Karlsson of Sweden in the mixed zone after at a training session on day 7 of Tour de Ski on January 7, 2021 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Frida Karlsson är dock medveten om att hon kan få skador på de allra märkligaste sätten, något hon dessutom skämtar friskt om.

– Just de här dörrkarmarna och de typerna av skadorna kommer jag ha svårt att undvika. Då får jag plasta in mig och lägga mig på sängen, säger hon.

LÄS MER: Börje Salmings ärliga ord – svarar nu efter plötsliga utspelet från Zlatan: ”Jag har alltid varit en lagspelare”

Få våra nyhetsbrev!