Börje Salmings ärliga ord – svarar nu efter plötsliga utspelet från Zlatan: ”Jag har alltid varit en lagspelare”

Zlatan Ibrahimovic gick till plötslig attack mot Börje Salming.
Nu svarar hockeylegendaren.
– Den kritiken förtjänar jag och får ta, det var ett kul och bra svar, säger Salming till Aftonbladet.

Det var efter Sveriges 3-0-seger mot Kosovo, i VM-kvalet på söndagen, som Zlatan Ibrahimovic plötsligt gick till attack mot ishockeylegendaren Börje Salming. Ibrahimovic har sedan återkomsten i landslaget fått mängder av frågor om sitt ledarskap, som under hans karriär varit stundtals kritiserat, men han har varit öppen med att han vill hjälpa Janne Andersson och sina lagkamrater.

Salmings svar

I höstas var dock Börje Salming starkt kritisk mot Ibrahimovic, och framför allt mot det kroppsspråk som han ibland kan visa upp på planen, vilket Ibrahimovic inte missat och i natt gav svar på tal på.

– Folk där ute har hängt upp sig på om jag applåderar och gestikulerar eller inte. Så fort man gestikulerar i Sverige så ses det som något negativt. I Italien är det helt annorlunda. Bara för att man gestikulerar så betyder det inte att man är negativ. Det är mitt sätt att vara positiv. Jag hörde att Salming öppnade munnen och sa något om att jag gestikulerar på planen. Men om du inte känner personen så ska du inte öppna munnen. För om du får en puck i huvudet så betyder det inte att du gör rätt hela tiden. Så han ska sköta sitt, så sköter jag mitt, sa ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
210326 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the press conference afer the FIFA World Cup Qualifier football match between Sweden and Georgia on March 25, 2021 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JM0097

Nu svarar Börje Salming på kritiken, och han menar att anfallsstjärnan har vissa poänger.

– Det där med puck i huvudet var roligt och jag skrattade gott, det var träffande. Det där han säger med Italien stämmer nog också. När jag själv kommer med kritik, så måste jag kunna ta kritik själv. Han måste ju få möjligheten att försvara sig. Det är bara trevligt att du ringer så vi kan prata om det, för det gör jag gärna, säger Börje Salming till Aftonbladet.

”Står fast vid det”

Salming står dock fast vid kritiken kring storstjärnans gestikulerande på planen.

– Det står jag fast vid. Det är på sättet som han har sänt ut negativa signaler tidigare jag inte har gillat och tyckt varit okej. Jag är en lagspelare, jag har alltid varit en lagspelare. Jag vill ändå framhålla att Zlatan Ibrahimovic alltid har varit en fantastisk fotbollspelare för Sverige och ute i världen och det vet han själv, jag har alltid respekterat honom för sina fotbollskvaliteter och som privatperson, säger Börje Salming.

Börje Salming, hockey
190218 Börje Salming poserar för ett porträtt den 18 februari 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135950

I övrigt är Börje Salming extremt imponerad över Ibrahimovic och hans fina spel sedan comebacken i landslaget.

– Det är så roligt att Zlatan Ibrahimovic kommit tillbaka till landslaget med så mycket bättre attityd och är ödmjuk, han pratar för laget och för alla. Han har visat sig mjuk och fin. Jag är jätteimponerad över att han varit en så schyst kille de här dagarna och med de tre assisten har han visat hur han kan hjälpa landslaget. Som lagspelare och ledare har han överbevisat mig. Det är så roligt att han är tillbaka, han har alltid varit grym som spelare, säger Börje Salming.

LÄS MER: Zlatans oväntade kritik mot Börje Salming(!) – går till ilsken attack mot legendaren: ”Ska inte öppna munnen”

Få våra nyhetsbrev!