Zlatans oväntade kritik mot Börje Salming(!) – går till ilsken attack mot legendaren: ”Ska inte öppna munnen”

Först gjorde han två assist och hjälte Sverige till ny seger i VM-kvalet.
Sedan skickade Zlatan Ibrahimovic en passning till Börje Salming.
– Han ska inte öppna munnen, säger anfallsstjärnan.

Zlatan Ibrahimovic har under de senaste åren kritiserats kraftigt för en del incidenter under tidigare år i det svenska landslaget. Under hösten, i samband med ett nytt boksläpp, så pekade tidigare spelare anonymt ut Zlatan som en vuxenmobbare, som kunde sprida rejäl skräck i omklädningsrummet.

Attacken mot Börje

Tidigare ledare vittnade då dessutom om att de verbala attackerna var så illa att det ”borde polisanmälts”, och debatten om Zlatans ledarstil var under ett gäng veckor enormt omdebatterat. När Zlatan Ibrahimovic nu är tillbaka i det svenska landslaget, efter fem år utanför det, så är det dock inte många som är kritiska.

210328 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the FIFA World Cup Qualifier football match between Kosovo and Sweden on March 28, 2021 in Pristina. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Under de två matcherna som han spelade förra veckan, mot Georgien och Kosovo, så blev det hela tre assist och anfallaren har visat att han verkligen trivs och hör hemma i den blågula tröjan. Efter 3-0-vinsten i Kosovo på söndagen så passade Ibrahimovic på att skicka en ilsken passning till sina kritiker – däribland Börje Salming(!).

– Folk där ute har hängt upp sig på om jag applåderar och gestikulerar eller inte. Så fort man gestikulerar i Sverige så ses det som något negativt. I Italien är det helt annorlunda. Bara för att man gestikulerar så betyder det inte att man är negativ. Det är mitt sätt att vara positiv. Jag hörde att Salming öppnade munnen och sa något om att jag gestikulerar på planen. Men om du inte känner personen så ska du inte öppna munnen. För om du får en puck i huvudet så betyder det inte att du gör rätt hela tiden. Så han ska sköta sitt, så sköter jag mitt, säger han.

”Är här för att hjälpa”

Det var just i höstas som Börje Salming var öppet kritisk mot Salmings ledarskap, någonting som Milans anfallsstjärna alltså inte missade.

– Jag vill vara tydlig med att jag respekterar Zlatan för det han kan göra ute på planen, det är grym fotbollsspelare som vill göra mycket och sedan också gör det fortfarande vid hans ålder. Det jag inte gillar är den stilen han har med gester och språk när han inte får som han vill, för det kan man inte få hela tiden utan man måste visa hänsyn till andra. De där diskussionerna är bättre att ta på ett kontrollerat sätt i omklädningsrummet efteråt. Så jag har frågat mig många gånger vad han sysslar med och varför han håller på som han gör. Bara för att man är bäst kan man inte göra allt på egen hand och på sitt sätt, sa han.

Börje Salming
190218 Börje Salming under en intervju den 18 februari 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135950

Det har varit en ödmjuk Zlatan Ibrahimovic som återvänt till det svenska landslaget, och han har hela tiden tryckt på att han är tillbaka för att hjälpa landslaget att göra resultat – och inte för personlig vinning eller dylikt.

– Jag har mitt rekord (i antalet mål i landslaget) och jag har gjort en del mål i livet. Kan jag hjälpa (Alexander) Isak att göra hur många mål som helst så ska jag göra det. Jag är inte här för några personliga mål. Jag är här för att hjälpa Janne (Andersson, förbundskapten) och visa vägen, säger han efter vinsten igår.

LÄS MER: Sveriges styrkebesked i VM-kvalet – slår Kosovo efter Zlatans nya assistsuccé

Få våra nyhetsbrev!