Frida Karlssons ärliga ord om otäcka kollapsen – berättar nu sanningen: ”Då börjar jag försvinna”

Frida Karlsson tog ut sig fullständigt och vann Tour de Ski.
Nu har hon landat på svensk mark igen och berättar sanningen om otäcka kollapsen.
– Jag vaknade upp i något rum, säger hon till Radiosporten.

Själva loppet på söndagen blev inte särskilt dramatiskt när Frida Karlsson kunde vinna totalsegern i Tour de Ski med väldigt god marginal. Men det som utspelade sig efter mållinjen fick alla att hålla andan.

Fridas kollaps

Karlsson stupade efter målgången och föll till marken i en alldeles otäck kollaps. Ovissheten var stor för hennes välmående och hon fick bäras bort med bår.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
230108 Frida Karlsson of Sweden at a press meet during Tour de Ski on January 8, 2023 in Val Di Fiemme. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0443

Efter stor oro och välbehövlig läkarhjälp lyckades Frida kvickna till och återfå sitt medvetande igen. Men svenskan saknades helt när det var dags för prisceremonin och fick sin välförtjänta pokal flera timmar senare.

LÄS MER: Norske expertens skarpa råd till Frida Karlsson – efter läskiga bilderna: ”Nu måste hon ringa Petter Northug”

Ärliga orden

Nu har 23-åringen landat på svensk mark igen och berättar vad som egentligen hände under avslutningen av den stora klättringen i Tour de Ski-avgörandet.
– Jag mår bra idag. Lite sliten, det ska man väl ändå säga att jag är. Men det får man vara efter en tour, säger Karlsson till Radiosporten och minns tillbaka till söndagens lopp.
– Det är väl egentligen slutet som är lite borta. Först är det armar och ben som börjar försvinna och sedan huvudet på slutet. Jag vaknade upp i något rum där och då är jag ganska klar från det.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
230108 Frida Karlsson of Sweden with the trophy during a press meet during Tour de Ski on January 8, 2023 in Val Di Fiemme. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0443

Bortsett från det otäcka så är Karlsson oerhört stolt över att ha vunnit Tour de Ski. Det har länge varit en barndomsdröm faktiskt.
– Superstort. Touren var det första man kollade på tv och den stora drömmen som barn och nu står jag här, så det känns coolt. Jag har inte hunnit smälta det helt än, jag är ganska trött än så länge. Men det kommer att sjunka in, säger hon i intervjun, även om hon gick miste om själva prisceremonin.
– Det var tråkigt så klart, jag får ta revansch på på pallen nästa år.

LÄS MER: Hemligheten bakom Frida Karlssons storsuccé i år – pekar ut avgörande detaljen: ”Det är jag helt säker på”

Efter att ha landat på svensk mark igen väntar nu välbehövlig vila för Frida Karlsson. Smälta alla intryck och sedan börja ladda för skid-VM i slutet på februari.

Vad är din ärliga åsikt om Frida Karlsson? Dela artikeln och säg vad du tycker!