Frida Karlsson ryter nu ifrån inför Tour de Ski – efter orden om rivalen Therese Johaug: ”Blir förbannad då”

Therese Johaug är inte med i Tour de Ski.
Skulle Frida Karlsson vinna vill hon inte höra någonting om det.
– Då blir jag förbannad, säger hon till Expressen.

Frida Karlsson visade under slutet av förra säsongen vilken otrolig kapacitet hon besitter, då hon slog självaste Therese Johaug under Holmenkollkens tremil. Insatsen lovade mer, och förväntningarna inför den nu pågående säsongen var gigantiska från svenskt håll, inte minst då rapporterna från landslaget vittnade om en grym försäsong från stjärnsvenskan.

”Alltid sett fram emot det”

Men det har bara blivit en välrdscuphelg, premiärtävlingarna i Ruka, och därefter har såväl Sverige som Norge hoppat av världscuptävlingar. På nyårsdagen så gör Sverige dock tävlingscomeback i Tour de Ski, och det råder inga tvivel om att Frida Karlsson, trots de trista omständigheterna med en ökad smittspridning i de flesta länder i Europa, är ruggigt tävlingssugen.

Frida Karlsson, skidor
201122 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF, efter skidloppet över 10 km fristil den 22 november 2020 i Bruksvallarna. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0049

För henne är det dessutom något av en barndomsdröm att få vara med i tävlingarna.

– Jag ser verkligen fram emot det här. Det här är någonting jag sett fram emot ända sen ungdomstävlingarna på Hallstaberget.Man sa alltid till sina kompisar: ”Nu är det Tour de ski-backen!”, och så ryckte man i någon liten kulle där, säger hon till Expressen.

”Då blir jag förbannad”

Hela touren avslutas med monsterklättringen upp för alpinbacken Alpe Cermis. För förstagångsåkare brukar backen vara skräckinjagande, men Frida Karlsson ser på det hela med lugn.

– Jag har faktiskt kört intervaller upp för Alpe Cermis på sommaren. Och det kändes bra. Då noterade jag också att målgången i Tour de ski är typ efter en tredjedel av hela backen, så…jag har redan testat på något som är lite värre! Det kan jag ha med mig.

Therese Johaug, Frida Karlsson
190226 Therese Johaug of Norway and Frida Karlsson of Sweden celebrates after competing in women’s 10 km classic during the FIS Nordic World Ski Championships on February 26, 2019 in Seefeld in Tirol. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87897

Det är dock en sak som Frida Karlsson redan nu inte vill ska hända under touren. I Expressen får hon frågan hur Karlsson ser på att många kommer att tänka att Johaug ”hade vunnit om hon var med”, vilket får den svenska stjärnan att ryta ifrån.

– Säger någon det så…jag skulle bli förbannad då. Det är de som har startnummer på bröstet som man tävlar mot och det är det enda som är relevant i den stunden, egentligen, säger hon.

LÄS MER: Nu avslöjar Charlotte Kalla det enorma slitet – så otroligt många timmar tränar hon på en försäsongsvecka

Få våra nyhetsbrev!