Frida Karlsson öppnar upp om märkliga relationen med sina föräldrar: "Det var svårt…"

Frida Karlsson öppnar upp om märkliga relationen med sina föräldrar: ”Det var svårt…”

Hon är en av Sveriges bästa skidåkare just nu.
Nu öppnar Frida Karlsson upp om relationen med föräldrarna.
– Det var lite svårt i början, säger svenska 20-åringen i Maratonpodden.

Det har gått väldigt snabbt för Frida Karlsson. Från lovande junior till fullfjädrad stjärna och en av världens bästa skidåkare.

Fridas genombrott

VM i Seefeld 2019 blev hennes stora genombrott på den internationella scenen och unga svenskan körde hem ett VM-guld direkt samt ytterligare två VM-medaljer. Sedan dess har världens ögon varit riktade mot svenska supertalangen.

Frida Karlsson, skidor
200306 Frida Karlsson of Sweden poses for a portrait during a press event ahead of the FIS Cross-Country World Cup on March 6, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Senaste säsongen var hennes första som senior i skidlandslaget och den allra första säsongen i världscupen. Det blev en tuff säsong för 20-åringen som i vintras stoppades från all tävling och tärning på grund av hälsoskäl.

Och stora bakslaget

Bakslaget under debutsäsongen blev en väldigt nyttig erfarenhet för unga Karlsson.
– Jag var i ett stadie där kroppen bryts ner snarare än att byggas upp, jag har valt av personliga skäl att inte gå in på detaljer. Men jag är tacksam över stödet jag har runt mig. Att de såg det och stoppade mig tidigt så jag kunde bygga upp kroppen till att bli stark igen, säger hon i Maratonpodden

Frida Karlsson, skidor
190306 Frida Karlsson jublar tillsammans med sin mamma Mia Karlsson efter tävlan i Damer 19-20 15 km fristil under Junior-SM den 6 mars 2019 i Sollefteå. Foto: Mats Andersson / BILDBYRÅN

De två absolut viktigaste människorna under den tuffa tiden var Fridas mamma Mia Karlsson och pappa Leif Medin. Föräldrarna är även managers till 20-åringen och sköter allt det affärsmässiga vid sidan av skidspåren.

”Det var svårt…”

Nu öppnar Frida Karlsson upp om märkliga relationen med sina föräldrar, som alltså också är hennes kollegor.
– De är väldigt måna om mig. De vill mitt bästa och försöker inte tjäna pengar på mig. Det känns som trygga kolleger att ha, säger hon i podden.

Svenska skidsensationen tycker att det är en bra lösning med föräldrarna. Men erkänner också att det har funnits svårigheter med att skilja mellan arbete och fritid.
– Det var lite svårt i början, för det blev lätt att man till exempel träffades på middag och så blev det bara snack om avtal och åtaganden. Det är ju jobb och det vill man inte ta med sig hela tiden. Men det är bättre struktur på det nu, säger hon i intervjun.

LÄS MER: Ingemar Stenmarks fina gest till vårdpersonalen – mitt under coronakrisen: ”En värdefull insats”