Frida Karlsson om livsförändringen efter succésäsongen: ”Ska bli häftigt”

.

I helgen kör Frida Karlsson världscupens säsongavslutning i Quebec.
Sedan väntar en livsförändring för supertalangen.
– Det ska bli spännande, säger hon till Expressen.

Vilken makalös säsong hon har bakom sig, Frida Karlsson. Inför säsongen var det ingen som trodde att vi ett par månader senare skulle se henne som en av de främsta utmanarna till Therese Johaug i världscupens sista tävlingar för säsongen.

Körde junior-SM

Nu är det oklart hur det är med Karlssons form. Efter ett makalöst skid-VM – som slutade med tre medaljer, en av vardera valör – så valde 19-åringen att stå över tävlingarna i norska Holmenkollen.

I stället körde Karlsson junior-SM hemma i Sollefteå. Därefter var det tänkt att hon skulle göra comeback i världscupen i Falun, men de planerna förstördes av sjukdom.

”Annan miljö”

Men nu är hon alltså frisk och tillbaka i spåret. Avslutningen sker i kanadensiska Quebec, där förhållandena är annorlunda än i Europa.
– Det är häftigt, det är en lite annan miljö än vad man är vad vid. Det känns spännande att köra i gång igen. Vi kör som i en park, det är lite annorlunda mot att åka i skogarna hemma i Sverige, säger hon till Expressen.

Karlsson har verkligen fått ett historiskt genombrott i år och tillvaron har förändrats rejält, jämfört med inför säsongen. Då var det få svenskar som ens hade sett henne tävla.

”Spännande projekt”

En stor förändring i Karlssons liv är att hon och pojkvännen William Poromaa ska köpa hus i Sollefteå.
– Vi har bestämt oss för att bo kvar ett år i Sollefteå, vi trivs väldigt bra och det är väldigt fina möjligheter. Vi kikar runt lite i Sollefteå just nu, så det är ett spännande projekt. Vi känner oss redo, det känns som att vi hör hemma där. Det ska bli häftigt, säger Frida Karlsson till Expressen.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);