Frida Karlsson och William Poromaas nya ord – avslöjar drastiska beslutet om uppbrottet: ”Det har känts konstigt”

Frida Karlsson och William Poromaa har gjort slut.
Men beslutet togs för länge sedan.
– Vi ville inte gå ut med det, säger Frida Karlsson till Aftonbladet.

Frida Karlsson och William Poromaa har länge varit ett av idrotts-Sveriges stora stjärnpar. När Frida Karlsson slog igenom med dunder och brak så snappade alla direkt upp att hennes partner också råkade vara en supertalang inom längdskidor, och det dröjde inte länge innan genombrottet kom.

“Har gjort slut”

William Poromaa blev nyligen den första svenske VM-medaljören på herrsidan på sex år, och Frida Karlsson kommer samtidigt från ett VM som gav henne fyra medaljer. Men direkt efter VM så kom det närmast chockartade beskedet. Det var i går som Expressen gick ut med nyheten om att stjärnparet gått skilda vägar.

William Poromaa, Frida Karlsson
William Poromaa och Frida Karlsson. FOTO: Instagram

Karlsson och Poromaa har under det senaste året levt på olika orter – Frida i Östersund och William i Sundsvall – och på måndagen kom alltså beskedet att paret gjort slut.

– Men vi är fortfarande jättegoda vänner, sa Frida Karlsson till kvällstidningen.

LÄS MER: Stora myten om ikonen Börje Salmings karriär – svaret som alla var så oerhört nyfikna på: ”Alla frågade det”

Avgörande beslutet: ”Har känts konstigt””

Men faktum är att beskedet är långt ifrån dagsfärskt. Nu avslöjar paret att beslutet togs redan i höstas, men att man valt att hålla på det för allmänheten tills efter VM, för att kunna lägga allt fokus på mästerskapet.

– Man har fått frågor om Wille och det har känts lite konstigt att prata om. Men det har inte hänt något och vi är bra kompisar. Jag unnar honom all framgång ändå, säger Frida Karlsson till Aftonbladet.

Frida Karlsson, skidor
230221 Frida Karlsson of Sweden at a cross-country training session ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 21, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0510

William Poromaa menar att singellivet ”går bra”, och även Frida Karlsson menar att det smattrar ordentligt på hennes telefon sedan beskedet kom.

– Ja, sen nyheten släpptes, haha. Jag lever livet som singel, säger hon.

LÄS MER: Bomben som rör upp starka känslor i SHL – guldhjälten nobbar Färjestad och skriver på för värsta rivalen(!)