Frida Karlsson och Jonna Sundlings jättekritik efter hotet – fasar nu vad som kan hända i Norge: ”Det är farligt för oss”

Stor publikfest väntar i Holmenkollen under helgen.
Det får Frida Karlsson och Jonna Sundling att bli oroliga.
– Det är farligt för oss, säger Frida till SVT.

Världscupsäsongen har nu nått Norge och i helgen väntar tävlingar i klassiska Holmenkollen. Där bjuds det alltid på stora publikfester med efter det som hände på Vasaloppet så har en oro väckts.

Karlssons kritik

Personer från miljöorganisationen ”Återställ våtmarker” tog sig in på spåret och hotade säkerheten för alla skidåkare. Även innan jul var det aktivister på spåret i Trondheim senast världscupen avgjordes på norsk mark.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240218 Frida Karlsson of Sweden after competing in the women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique during the FIS Cross-Country World Cup on February 18, 2024 in Minneapolis. Photo: Dustin Satloff / BILDBYRÅN / kod XY / XY0020

Det har fått arrangörerna i Holmenkollen att höja säkerheten rejält inför helgen tävlingar, så att ingen tar sig in på spåret.
– Det känns bra att det finns förstärkning om det skulle behövas, säger Frida Karlsson till SVT.

Sundling fyller i

Både Frida och landslagskollegan Jonna Sundling är starkt emot aktivisternas agerande att ta sig på spåret för att göra sina röster hörda.
– Det är något väldigt viktigt de jobbar för och det respekterar jag, men det är tråkigt att det ske under pågående tävling, menar Sundling till tv-kanalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Sundling, skidor
240302 Jonna Sundling of Sweden competes in the women’s 20 km classic technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on March 2, 2024 in Lahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / COP 211 / KP0058

För det är alldeles för farligt för både aktivisterna och skidåkarna.
– Jag respekterar engagemanget för klimatet men det är helt fel sätt att gå tillväga. Det är farligt för oss och det är farligt för dem. Det är hög fart och det kan bli rejäla smällar, säger Karlsson.

Håller du med Frida och Jonna här? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Ebba Anderssons tydliga kritik efter jättesnackisen på världscupen – reagerar starkt: ”Förtjänar mer än så”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev