Frida Karlsson i tårar efter blytunga loppet – avslöjar nu okända dramat på hotellet: ”Kanske hoppar av nu”

Frida Karlsson gick i mål långt efter täten.
Efteråt var hon tårfylld – och avslöjade ett okänt drama inför loppet.
– Jag får se om det blir någon fortsättning nu…, säger hon.

Frida Karlsson hade fått en bra start på Tour de Ski, men många var av åsikten att det faktiskt hade kunnat vara ännu bättre. Hon inledde med att skrälla sig till en fjärdeplats i sprinten – Karlsson är ju snarare känd för sina distanskunskaper.

Stor kritik

Men hon fick dagen därpå se sig omåkt av sprintspecialisten Linn Svahn när det vankades masstart – och på söndagens jaktstart så fick hon stor kritik för sitt taktiska upplägg. Karlsson valde att hela tiden ligga och dra mot amerikanskorna Jessica Diggins och Rosie Brennan, men hon lyckades aldrig skaka av sig duon, och hon fick i stället se sig omåkt av de båda och hon åkte in på en tredjeplats.

210105 Frida Karlsson of Sweden competes in the women’s 10km free technique interval start during Tour de Ski on January 5, 2021 in Toblach. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Valet kritiserades av bland andra Anders Blomquist, expert i SVT, och Marit Björgen, legendarisk norsk skidåkerska. Men Frida Karlsson försvarade hela tiden sina taktiska val, och menade att hennes målsättning inte har varit de enskilda loppen, utan snarare att ta hem hela touren, någonting hon låg i en bra position till att göra inför tisdagens 10 kilometer, fristil.

Okända dramat

Men det blev ingen ny topplacering för Frida, som åkte i mål som nia, närmare minuten efter vinnaren Jessica Diggins. Efteråt avslöjade Karlsson att hon dock åkte med smärtstillande och i smärtor – efter att ha ramlat på hotellrummet inför tävlingen.

– Det funkar inte riktigt idag. Till å börja med så visste jag inte ens om jag skulle starta i dag. Hände en olycka imorse, på rummet… Jag hängde och skulle köra en chin i en dörröppning och så släppte den. Jag ramlade rakt ner i backen, säger hon i SVT, och fortsätter:

– Jag får se om det blir någon fortsättning eller inte.

210105 Frida Karlsson of Sweden after the women’s 10km free technique interval start during Tour de Ski on January 5, 2021 in Toblach. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Karlsson berättar att hon hade ont under loppet och efteråt.

– Jag känner av det hela tiden… Jag får se hur det blir framöver.

Ebba Andersson fick dock revansch och gjorde ett kanonlopp där hon åkte i mål som trea, bara slagen av den amerikanska duon Jessica Diggins och Rosie Brennan.

Tour de Ski fortsätter med 10 km klassisk jaktstart, på onsdagen.

LÄS MER: Oroande beskedet om Charlotte Kalla – så har hon påverkats efter corona-smittan: ”Det är jävligt läskigt”

Få våra nyhetsbrev!