Frida Karlsson bekräftar nu det som alla tänker om Therese Johaugs stora comeback till längdskidor igen: ”Nu är hon…”

Therese Johaug har gjort comeback i skidspåren.
Och hon visade hela skidvärlden hur överlägsen hon fortfarande är.
Nu säger Frida Karlsson det som alla tänker om norska skiddrottningen.

Efter månader av spekulationer så återvände Therese Johaug den gånga helgen till längdskidåkningen igen. Norska skiddrottningen klev in i norska mästerskapen och fullständigt utklassade samtliga åkare.

Johaugs comeback

35-åringen visade inga tendenser på att hon varit borta i två år och var helt överlägsen i comebacken. Norskan vann loppet med hela två minuter och 49 sekunder före tvåan och skickar nu ett stort hot mot resten av konkurrenterna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, skidor
220312 Therese Johaug of Norway celebrates after competing in Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on on March 12, 2022 in Falun. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0250

Men det råder fortfarande tveksamhet om Johaug faktiskt kommer att återvända till längdskidåkningen på allvar, hon har fortfarande inte tagit ett beslut om hon vill satsa mot skid-VM 2025 i Trondheim. Svenska skidstjärnan Frida Karlsson såg vad som hände i helgen och säger nu det som många tänker om Johaugs återkomst.
”Imponerad men inte förvånad! Nu är hon favorit igen, hehe”, skriver Karlsson i ett sms till SVT.

”Det är superbra”

Även SVT-experten Anders Blomquist är oerhört imponerad av det Johaug visade upp i sin första riktiga tävling på två år.
– Hon har ju tränat bra, men hon har inte varit i närheten av det hon gjorde när hon var som bäst det här sista året. Men det här är yppersta världsklass, säger ”Blomman” till tv-kanalen.
– Det är möjligtvis en Ebba Andersson i superform, det är möjligtvis en Frida Karlsson i superform, möjligtvis (Jessie) Diggins i superform som kan matcha henne. Det här är superbra.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240309 Ebba Andersson of Sweden and Frida Karlsson of Sweden after women’s 50 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 9, 2024 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / JE0077

Blomquist tror att chanserna är väldigt goda att norska skiddrottningen väljer att inleda en hundraprocentig satsning på längdskidor igen. Men det finns en detalj som blir helt avgörande för Johaugs beslut.
– Jag tror att chansen är mycket större nu. För ska hon tillbaka, då gör hon det för att vinna ett VM-guld, något annat är helt ointressant för henne. Hon måste känna att det är möjligt, men jag tror också att hon ska värdera. Hon har ett litet barn hemma. Är det värt det?, säger skidexperten i sin analys.
– För det är inte bara att tävla, hon vet ju vad hon måste göra det här året som kommer nu. Så chansen har ökat men jag tror inte det är definitivt bestämt. Men om jag ska gissa så kommer hon att försöka.

Tror du svenskarna har någon chans mot Therese Johaug? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Stora oron för Stina Nilsson: Kan tvingas bort från svenska landslaget – SVT-experten Helena Ekholms allvarliga ord

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev