Folkkäre SVT-profilen riktar skarp kritik – mot norska skidförbundet: ”Det är väldigt märkligt”

Norges landslagschef menade att det var ”en skam” att Johaug stoppades från OS. 
SVT-profilen Jacob Hård, 63, håller inte med.
Nu kritiserar han det norska skidförbundet för hanteringen i frågan. 
– Att de kritiserar FIS för att överklaga, det är väldigt märkligt och inger inget förtroende, säger han till SportExpressen. 

Therese Johaug är som bekant tillbaka efter den uppmärksammade dopingavstängingen. Nästa säsong får hon tävla mot sin vän och rival Charlotte Kalla igen. SVT-profilen Jacob Hård, 63, är spänd på att se hur hon står sig i konkurrensen.
– Det blir väldigt intressant att se var hon står och hur loppen kommer att bli när hon är tillbaka. Innan hon blev avstängd styrde hon loppet och satte tonen. Och hur kommer hon att mottas, kommer det att vara en stor skillnad när hon kommer tillbaka från en dopingdom jämfört med hur det var innan?, säger han till SportExpressen.

Kritiserar norska förbundet

När Johaug stoppades från OS gick norska landslagschefen ut och kritiserade det internationella skidförbundet (FIS) och menade att det var en ”skam”. Jacob Hård tycker att det norska förbundet tog i lite väl hårt.
– Även om man köpte hennes historia får man vara lite kall och formell i hanteringen av det, det är ändå ett dopingfall. Där drog de i väg ibland, säger han till SportExpressen.

Hård menar att de tappar i trovärdighet.
– Att de kritiserar FIS för att överklaga, det är väldigt märkligt och inger inget förtroende. FIS agerande skapade en trovärdighet för antidopingarbetet. Den delen av de norska reaktionerna förstår jag inte. Att man inte kunde acceptera och inse det rätta och rimliga i det.

DELA om du håller med Jacob Hård!

LÄS MER: Norska varningen till Charlotte Kalla och svenskorna – efter Johaugs comeback