Finska längdstjärnan Krista Pärmäkoskis kritik mot Sverige

Finska längdstjärnans kritik mot Sverige: ”Det är så tråkigt”

Varken Ida Ingemarsdotter eller Stina Nilsson kommer köra klart Tour de Ski.
Det får den finska stjärnan Krista Pärmäkoski att ifrågasätta deras beslut.
– Jag förstår inte varför de är rädda för att tävla, säger hon till Iltalehti.

Årets Tour de Ski-tävlingar på damsidan har varit annorlunda. Många av de främsta namnen saknas i startlistorna, mycket med anledning av det stundande världsmästerskapet.

Nobbar Tour de Ski

Therese Johaug, Ebba Andersson och Charlotte Kalla är bara tre av stjärnorna som valt att inte ställa upp. Stina Nilsson fanns med från början, men kommer inte köra klart.

Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån

Efter damernas masstart i Oberstdorf valde Nilsson, som trots allt valde att ställa upp efter att ha sagt nej tidigare, att hoppa av.

Planen var att endast åka fyra etapper av touren för att inte belasta för hårt inför VM i Seefeld som inleds i februari.

Nilsson hoppar av

Ida Ingemarsdotter hoppade av innan masstarten och på herrsidan har bland andra Teodor Peterson också valt att avsluta sitt tävlande i touren.

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Att flera av toppnamnen väljer att hoppa av tas inte emot väl av alla. Jürg Capol, marknadsdirektör på internationella skidförbundet, har tidigare kritiserat förbunden och ansett att de borde tvinga sina bästa åkare att köra den numera klassiska minitouren.

Norrmannen Martin Johnsrud Sundby har också kritiserat besluten, och nu stämmer Krista Pärmäkoski in.

Kritiken: ”Tråkigt”

I en intervju med finska Iltalehti ställer hon sig frågande till de svenska åkaras beslut att avbryta.
– Det är så tråkigt. Jag vet inte varför tjejerna är rädda för att tävla. Fis borde kanske titta på vad för förändringar som borde göra för att vilja köra hela touren, säger Pärmäkoski.

Flera svenska åkare är fortfarande kvar i Tour de Ski. Bland dessa finns Calle Halfvarsson, Viktor Thorn, Lisa Vinsa och Maria Nordström.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/pAnRKgMQCljBCeUvTvECybTsznbtHQAGbF6FvaUDePx3qmVRsbwOSNoa2sJgi3K8?autoplay=1&endtime=&loop=1&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=1&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Norska skidtalangen död – blev endast 17 år gammal

Anna Holmlunds nya modiga utmaning: Vill genomföra den svenska klassikern