Enorma pengaregnet för systrarna Öberg – så otroligt mycket har de kört in på bara två tävlingshelger

Braksuccé under de två tävlingshelgerna.
Det märks också i plånboken för systrarna Öberg.
– Det är skönt att veta att jag fortfarande kan tjäna pengar, säger Hanna Öberg till Aftonbladet.

Det svensa skidskyttelandslaget har verkligen överträffat alla förväntningar under säsongsinledning, och har bara radat upp pallplatser. Att Hanna Öberg skulle leverera var det många som räknade med – men till och med hon har skrällt sett till förväntningarna, och har redan hunnit med att vinna två individuella tävlingar samt en stafett.

Enorma pengasuccén

Även Hanna Öbergs lillasyster, Elvira, har skrällt och har redan hunnit med att vara på pallen, samtidigt som Johanna Skottheim har presterat väldigt bra. Inför den tredje tävlingshelgen, som inleds med sprint på fredagen, så ligger Hanna Öberg etta i den totala världscupen, Johanna Skottheim ligger trea och Elvira Öberg femma.

Hanna Öberg, Elvira Öberg, skidskytte
200223 Elvira Öberg of Sweden hugs her sister Hanna Öberg after competing in women’s 12,5 km mass start during the IBU Biathlon World Championships on February 23, 2020 in Antholz. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88123

Succén leder även till ett stort pengaregn, inte minst då skidskytte är en av de mest pengastinna sporterna inom vinteridrotten. Enligt Aftonbladet så har de fyra främsta åkarna – alltså de tre ovan nämnda plus Sebastian Samuelsson – på bara två tävlingshelger kört in hela 1,43 miljoner kronor.

”Det är skönt”

Succén är framför allt påtaglig hos systrarna Öberg – som kört in 760 000 kronor(!).

– Jag tänker inte så mycket på prispengar när jag kör. Men jag tycker ändå det är skönt att veta att jag fortfarande kan tjäna pengar som idrottare nu, det är inte alla som har möjlighet till det under pandemin. Jag är glad att jag kan köra och tjäna pengar, det är mitt sätt att betala hyran, säger Hanna Öberg till Aftonbladet.

Hanna Öberg, Elvira Öberg, skidskytte
201203 Hanna Öberg and Elvira Öberg of Sweden after the Women’s 7,5 km spirit during the IBU World Cup on December 3, 2020 in Kontiolahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / COP 211 / KP0007

För Elvira Öberg, som bara är 21 år gammal och har chockat alla med sin makalösa säsongsöppning, är pengarna mer ett kvitto än någonting annat.

– Det är klart en bra bonus, men det är inte största fokuset, säger Elvira Öberg.

LÄS MER: Glädjebeskedet: Charlotte Kalla helt redo för säsongsdebut – då gör hon äntligen comeback

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!