Emma Riboms nya kärlekslycka efter tuffa uppbrottet – VM-hjälten avslöjar pojkvännen i rivallaget: "Ganska nytt"

Emma Riboms nya kärlekslycka efter tuffa uppbrottet – VM-hjälten avslöjar pojkvännen i rivallaget: ”Ganska nytt”

Emma Ribom har träffat kärleken.
Efter ledtrådar i sociala medier bekräftar skidstjärnan nu det.
– Vi har redan samlat rätt många timmar över videosamtal, säger Ribom till Expressen.

Förra skidsäsongen var en stabil sådan för Emma Ribom, 25. VM i Planica lämnade hon med tre medaljer i bagaget, varav en guld (i sprintstafett). Nu är hennes förberedelser i full gång för nästa säsong.

Riboms kärlek

Ribom befann sig tidigare i september i Livigno, Italien tillsammans med majoriteten av det svenska damlandslaget. Innan dess tränade hon i Torsby med det amerikanska landslaget. En slump? Skulle inte tro det.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Emma Ribom, skidor
230226 Emma Ribom of Sweden pose for a portrait with her two medals for the Women’s Sprint (silver) and Team Sprint (gold) after the Medal ceremony during the FIS Nordic Ski World Championships on February 25, 2023 in Kranjska Gora. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0524

25-åringen har nämligen funnit kärleken bland de amerikanska längdskidåkarna. Mer specifikt handlar det om James Clinton ”JC” Schoonmaker, 23. Ribom bekräftar nu att de är ett par.
– Det är fortfarande ganska nytt. Vi började träffas under våren. Och vi har ju inte hållit det så hemligt, säger hon till Expressen.

LÄS MER: Experten Miro Zalar ryter ifrån och sätter ner foten – efter kritiken mot Armand Duplantis: ”Vad fan begär ni?”

Bor i USA

Schoonmaker har synts till en del på Riboms sociala medier under sommaren, som alltså spenderades i Sverige tillsammans med USA:s landslag.
– Det är ett otroligt härligt gäng. Det har varit superkul att få hänga med dem nu när de varit här i Sverige. Och det var fint att få tillbringa tid med ”JC” i sommar och visa upp Östersund, säger hon.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Emma Ribom, skidor
230511 Emma Ribom poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges landslag i skidor den 11 maj 2023 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0362

Ribom har tidigare haft ett förhållande med landslagskollegan Marcus Grate, 26, som tog slut kort innan förra säsongen. Nu har hon hittat kärleken på nytt, den här gången på andra sidan Atlanten.
– Det är sjukt långt från Östersund till Anchorage (där Schoonmaker bor), och just nu är han ju hemma i Alaska. Så vi har redan samlat rätt många timmar över videosamtal, och det lär bli fler. Men det går bra, säger Ribom.

LÄS MER: Frida Karlssons sågas hårt i Norge – efter svenska stjärnans kontroversiella utspel: ”Hon har ett ansvar”