Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Efter supersuccén: Nu vill Falun arrangera skid-VM på nytt

Förra årets skid-VM i Falun blev en svensk succé. Nu har skidförbundet tillsatt en utredning för att ansöka om att eventuellt få arrangera mästerskapet på nytt.

För svensk del blev förra årets skid-VM en stor succé. På hemmaplan i Falun tog Sverige nio medaljer varav två guld och placerade sig på tredjeplats i medaljligan bakom Tyskland och Norge. Nu planerar det svenska skidförbundet för att få arrangera ännu ett VM i Falun.

I dag tillsattes Sven von Holst, ansvarig för förra årets VM, för att utreda förutsättningarna för att åter få arrangera tävlingarna.
– Nu utreds förutsättningarna och när ett VM kan bli aktuellt. Vi är glada att utredningen görs av Sven von Holst som verkligen kan ämnet. Det är viktigt att vi åter kan dra nytta av de investeringar som redan gjorts på VM-arenan. Samtidigt har FIS (Internationella skidförbundet) uppmanat oss att söka ett nytt VM, säger Carl-Johan Ingeström, styrelseledamot i Beyond Skiing till TT.

Utredningen ska vara klar i vinter och Ingeström på Beyond Skiing, som är huvudägare i svenska skidförbundet, konstaterar att ett nytt VM kan bli verklighet tidigast 2025. Falun finns även med i planera om Sverige ska ansöka om vinter-OS 2026.

LÄS MER: Äntligen tillbaka – så sänds Vinterstudion under hela vintern

Gilla Skidbibeln om du också brinner för skidsport.