Efter ilskan och bojkotten – nu ska OS-hjälten byta sport: ”Jag vill utmana dem”

Sebastian Samuelsson bojkottar världscupavslutningen i Ryssland.
Istället kan han byta sport – och utmana längdskidåkarna.
– Jag har lite planer, säger ”Super-Sebbe” till SVT Sport.

Sebastian Samuelsson har verkligen varit i ropet senaste veckorna. Under den magiska tiden i Pyeongchang slog 20-åringen till med både OS-guld och OS-silver.

Vreden växte hos OS-hjälten

Men efter den stora glädjen kom mörka moln och vreden växte hos OS-hjälten. Samuelsson har riktat skarp kritik mot Internationella skidskytteförbundet för sitt beslut att lägga världscupavslutningen i Ryssland.

Ett land som portades från OS och uppenbarligen inte har någon väl fungerande antidopingorganisation. Nu har svensken bestämt sig för att helt bojkotta världscupavslutningen och stannar kvar hemma i Sverige.

”Jag har lite planer”

Men han kommer inte ligga på latsidan för det. För istället för säsongsavslutningen i skidskytte vill Samuelsson byta sport och köra SM hemma i Sverige.

Som ung var 20-åringen en talang både i skidskytte och längdskidåkning – och nu vill han ta sig an den svenska längdeliten i spåren.
– Jag har lite planer på att köra SM-veckan i längdskidor faktiskt, säger han till SVT Sport.
– Jag tänker att jag vill utmana de här världscupåkarna lite, det vill jag.

”Det är enklare”

Samuelssons plan är att ställa upp i masstarten på 30 kilometer samt även 15 kilometer fristil. Och då visa alla att hans talang inte bara sitter i bössan.
– Det är enklare att ta en SM-medalj i längdskidor än att vinna en OS-medalj i skidskytte. Det ska bli en kul utmaning att möta världscupåkarna, säger han till SVT Sport.

Dela artikeln för att hylla stjärnskottet Sebastian Samuelsson!

LÄS MER: Samuelssons vrede – väljer nu att bojkotta: ”Enormt besviken”

Svenska skidskyttarna straffas – trots stora OS-succén: ”Det är total skit, skandal!”