Efter den svidande OS-petningen – nu kan svenska OS-guldhjälten helt byta sport(!)

Hon vann OS-guld i Sotji 2014.
Men i Pyeongchang 2018 petades Emma Wikén helt och hållet.
Nu kan svenskan istället lämna skidåkningen för en helt ny sport.

Emma Wikén har en lång och fin landslagskarriär inom längdskidåkning med det fantastiska OS-guldet i stafett i Sotji 2014 som den absoluta höjdpunkten. Även om årets säsong även är hennes bästa på flera år så petades hon ur OS-truppen till Pyeongchang 2018.
– Det blev en väldigt, väldigt stor tomhet efter det beskedet. Det måste jag erkänna. Det var ju det stora målet, säger hon till SportExpressen.

Osäker på framtiden

Sedan OS har 29-åringen därför haft tid att tänka. På framtiden. Och hon är osäker på en fortsättning inom längdskidor.
– Nä, jag har svårt att säga vad det blir just nu. Vi får se, säger svenskan.

”Skulle inte vara sopdålig”

Wikén har bestämt sig för att ta ett beslut efter säsongen som avslutas den här veckan med SM i Skellefteå. Då har ett högst oväntat alternativ dykt upp. Att byta längdskidor mot skidskytte.
– Mm, jag har hört några gånger att de finns de som tycker att jag borde göra det. Det kan säkert vara kul. Och jag har ju testat på några gånger. Det känns som att jag inte skulle vara sopdålig i alla fall, säger hon till SportExpressen.

Efter säsongen får vi svaret om Wikén plockar upp bössan eller inte.

Dela artikeln för att stötta Emma Wikén efter OS-petningen!

LÄS MER: Charlotte Kallas vackra hyllning till junioren efter SM-genombrottet: ”Den här tjejen…”

Calle Halfvarssons tokilska – som förvandlades till guld: ”Jag var så jävla förbannad!”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);