Calle Halfvarssons tokilska – som förvandlades till guld: ”Jag var så jävla förbannad!”

Calle Halfvarsson tog enkelt hand om SM-guldet i sprinten.
Men det var nära att svensken aldrig kom till start.
– Jag var så jävla förbannad. Jag ville bara åka hem, säger han till SportExpressen.

Under SM-veckan i Skellefteå har Calle Halfvarsson verkligen visat upp två sidor av hans skidåkning. För under tremilen i onsdags kom OS-åkaren på en pinsam 52:a plats, hela 11 minuter efter vinnaren Marcus Hellner.

”Jag var riktigt less”

Halfvarsson blev till och med slagen av skidskytten Sebastian Samuelsson… Men i torsdagens sprint var det en helt annan Halfvarsson som kom till start. Och visade upp sin fulla potential genom att vinna SM-guld i överlägsen stil, framför Viktor Thorn och Oskar Svensson.

Den stora frågan är ju vad i hela friden hände i onsdags? Calle har svaret!
– Det var en rejäl vallamiss. Redan efter ett varv så var jag helt slut – men jag ville inte bryta. Det har jag gjort tillräckligt många gånger i år, säger Halfvarsson till SportExpressen.
– Jag var riktigt less efteråt. Jag var ju superladdad inför loppet – och så blir det så där.

”Då hade jag åkt hem”

Halfvarsson var till och med så rejält irriterad efter loppet att han övervägde att hoppa av SM-veckan och skita i sprinten. Men till slut bestämde han sig för att ändå ställa upp i sprint – och blev guld värt.
– Ja, jag var så jävla förbannad. Hade jag varit här helt själv hade jag nog åkt hem. Men jag måste ju tänka på de som är med här för att hjälpa mig. Man kan inte vara så egoistisk, säger han till kvällstidningen.

Dela artikeln för att gratulera Calle Halfvarsson till SM-guldet!

LÄS MER: Så knäcktes svensken helt av Wolfgang Pichler: ”Totalt bränd”

Charlotte Kallas vackra hyllning till junioren efter SM-genombrottet: ”Den här tjejen…”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);