Edvin Angers stora irritation mot egna landslaget – tydliga kritiken efter plötslig petning: ”Jag förstår inte”

Edvin Angers petas från världscupavslutningen på söndagen.
Och riktar tydlig kritik mot egna skidlandslaget efter beslutet.
– Jag förstår inte varför, säger han 20-åringen till SportExpressen.

20-årige stortalangen Edvin Anger har fått sitt stora genombrott den här säsongen och imponerat stort på världscupen under året. Unge svensken har tagit tre fjärdeplatser och jagar fortfarande karriärens första pallplats internationellt.

Angers succé

Inför världscupavslutningen i finska Lahtis ligger Anger på en elfteplats i totalställningen. Den enda svenske herråkaren som är högre upp är Calle Halfvarsson och målsättningen är att 20-åringen ska nå topp 10 i världen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Edvin Anger, skidor
230321 Edvin Anger of Sweden competes in men’s free technique sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on March 21, 2023 in Tallinn. Photo: Tomi Hänninen / BILDBYRÅN / COP 211 / TH0018

Vilket vore en oerhört imponerande bedrift under den första seniorsäsongen på världscupen. Men nu har det plötsliga beskedet kommit som försvårar den målsättningen – då Anger faktiskt petas på söndagens avslutande masstart.

LÄS MER: Nya bilden på Ebba Andersson överraskar alla – VM-guldhjälten bryter tystnaden med helt nytt utseende

Petas i landslaget

Skidlandslagets oväntade beslut väcker tydlig irritation hos den unge succésvensken.
– Nä, det är tråkigt. Jag har ju chansen att komma topp tio – men får inte köra på söndag. Och då blir det svårare, säger han till SportExpressen och erkänner att han inte fått någon förklaring till petningen.
– Kommunikationen har varit lite segare på slutet. Jo, jag har frågat. Men fick väl inget bra svar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Edvin Anger, skidor
230219 Edvin Anger of Sweden poses for a portrait at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 19, 2023 in Unterferlach. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0508

Skidlandslagets beslut att nobba Anger gör det betydligt svårare för honom att nå topp 10 i den totala världscupen. Och det känns oerhört surt för sprintlöftet från Hedemora.
– De verkar ha baserat uttagningen till masstarten på distansloppet i Falun förra helgen. Men där valde jag ju fel skidor, åkte på ruggat, och var chanslös på grund av det. Men det verkar de inte ha tagit hänsyn till det. Och det känns tråkigt, erkänner Anger i intervjun.

LÄS MER: Frida Karlsson och William Poromaas ord om uppbrottet – avslöjar sanningen om beslutet: ”Inte rört mig i ryggen”

Nog borde väl ändå skidlandslaget prioritera ens åkare som är så pass högt upp i totalställningen. Men så blir inte alls fallet för Edvin Anger som riktar kritik mot egna landslaget.
– Ja, det kan man tycka. Men det är väl upp till dom att bestämma, men jag vet inte varför de valde så här, säger han till kvällstidningen. 

Vad tycker du om petningen av Edvin Anger? Dela artikeln och säg din åsikt!