Frida Karlsson och William Poromaas ord om uppbrottet – avslöjar sanningen om beslutet: ”Inte rört mig i ryggen”

William Poromaa och Frida Karlsson gjorde slut för flera månader sedan.
Nu avslöjar paret sanningen om varför man valde att dölja det hemligt.
– Det har inte rört mig i ryggen, säger William Poromaa till Expressen.

Sen deras genombrott i det svenska skidlandslaget har William Poromaa och Frida Karlsson varit ett av idrotts-Sveriges mest omskrivna par. De bägge tillhör den absoluta världseliten inom sporten, och hade varit ett par sedan gymnasietiden.

Sanningen om beslutet

Men för ett år sedan valde paret att leva som särbos. William Poromaa har valt att bosätta sig i Sundsvall, och Frida Karlsson i Östersund. Men man fortsatte att vara ett par, men efter VM kom beskedet som chockade alla svenska skidälskare. Man gick då ut med att man valt att göra slut, men att man fortfarande var goda vänner.

Frida Karlsson, William Poromaa, skidor
230219 Frida Karlsson and William Poromaa of Sweden at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 19, 2023 in Unterferlach. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0508

Men sanningen var att uppbrottet inte var färskt. Beslutet togs för flera månader sedan, men man valde trots det att inte gå ut med det. Nu avslöjar stjärnparet sanningen om varför.

– Vi kände att vi ville ha fokus på det sportsliga och inte behöva svara på sådana här frågor. Efter VM kände jag: ”äh, skönt att slippa stå och låtsas i intervjuer”, säger Frida Karlsson till Expressen.

LÄS MER: VM-hjälten Linn Perssons första ord efter oroande operationen – öppnar nu upp om ingreppet i benet

“Inte rört mig i ryggen”

William Poromaa instämmer fullt med sin förra flickvän. Poromaa menar att det aldrig varit ett för problem för honom att hålla uppbrottet hemligt, och att han till och med hade kunnat fortsatt ha det så.

– Nej, det har gått bra. Jag hade kunnat ha det så fortsatt. Det har inte rört mig i ryggen så mycket. Men det är klart att det är skönt att det är ute, så att det inte blir några spekulationer, säger han.

221211 William Poromaa, Frida Karlsson and Maja Dahlqvist of Sweden after 4×5 km mixed relay during the FIS Cross-Country World Cup on December 11, 2022 in Beitostølen. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Frida Karlsson menar dock att det funnits tillfällen då hon fått specifika frågor om William, och det är någonting hon ser framemot att slippa.

– Nja. Det är både och. Vi har inte brutit kontakten helt utan är fortfarande bra kompisar. Det har väl varit ett par gånger man har behövt svara på frågor när det gått bra för den andre, säger Frida Karlsson, som även lägger till att ”det är skönt att det är ute”. 

LÄS MER: Nya bilden på Ebba Andersson överraskar alla – VM-guldhjälten bryter tystnaden med helt nytt utseende