Edvin Anger avslöjar tuffa kärleksbeslutet som väckt oro – erkänner nu stora förändringen: ”Det var ett svårt beslut”

Edvin Anger har en mycket fin säsong bakom sig.
Men nu blir det annorlunda till nästa skidsäsong.
21-åringen avslöjar det tuffa kärleksbeslutet som leder till stor förändring.

Ända sedan OS-guldet för ungdomar i sprint 2020 har förväntningarna varit höga på Edvin Anger. Stortalangen från Hedemora har länge spåtts en lysande framtid och har även vunnit tre JSM-guld och sex SM-guld för seniorer.

Angers fina vinter

2022 gjorde han också debut på världscupen och den första riktiga säsongen som senioråkare slutade med en rad fjärdeplatser. Den här säsongen har Anger äntligen fått jubla och kan se tillbaka på en riktigt fin vinter i skidspåren.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Edvin Anger, skidor
240210 Edvin Anger of Sweden celebrates after men’s sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on February 10, 2024 in Canmore. SWEDEN AND NORWAY ONLY Photo: Nordic Focus / BILDBYRÅN

3 januari 2024 slog 21-åringen till med karriärens allra första individuella pallplats på världscupen med en andraplats på sprinten i Davos. Anger följde sedan upp det med en tredjeplats på sprinten i Canmore också och det har dessutom blivit två pallplatser i stafett från den gångna säsongen.

Tufft kärleksbeslut

Men till nästa skidsäsong blir det en stor förändring för Edvin Anger. Sprintspecialisten har tagit ett avgörande beslut tillsammans med norska flickvännen Emma Axelsson.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Edvin Anger, skidor
231023 Edvin Anger, skidor, poserar för ett porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 23 oktober 2023 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0483

Hedemorasonen väljer nämligen att lämna hembygden för en flytt till Östersund.
– Det var ett svårt beslut. Men jag får väl flytta hem igen sen och bygga hus. Och köra traktor, erkänner Anger för Expressen och ger svar om flytten väckt reaktioner.
– Det har varit ganska lugnt ändå. Jag trodde ju att det kunde sluta med halshuggning eller nåt, säger han med ett skratt.

LÄS MER: Frida Karlssons stora bekännelse om Jessie Diggins – efter rivalens tuffa beslut: ”Jag hade blivit knäckt”

Under våren kommer landslagsåkaren packa ihop sitt liv i Hedemora och börja ett nytt kapitel tillsammans med flickvännen, i en helt ny stad.
– Jag har funderat på att göra en förändring. Och det finns väldigt mycket du kan utnyttja ur träningssynpunkt i Östersund, säger Edvin till kvällstidningen och avslöjar ytterligare en anledningen till flytten.
– Det passar ju bra i och med att Emma ska plugga i Östersund nu också.

Tycker du att Edvin Anger tar rätt beslut? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev