Ebba Anderssons starka formbesked inför nya säsongen – vann skidlandslagets egna tävling: ”Jag är nöjd”

Förväntningarna är höga på Ebba Andersson inför nya säsongen.
Nu har svenskan motsvarat dem och bevisat sin stora kapacitet.
25-åringen vann skidlandslagets interna distanslopp i Vålådalen.

Svenska skidlandslaget fortsätter att ladda för fullt inför kommande skidsäsongen. Just nu är hela längdlandslaget i Vålådalen för att slipa på de sista detaljerna inför tävlingspremiären.

Ebbas formbesked

Under träningslägret har det körts interna testtävlingar i både sprint och distans för att ta reda på vilken nivå skidåkarna ligger på i förhållande till varandra. Tidigare i veckan var det sprint och då visade sig Emma Ribom vara starkast hos damerna och Marcus Grate den snabbaste hos herrarna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
220323 Ebba Andersson, Piteå Elit, efter damernas 10km klassisk stil under dag 1 av SM-Veckan den 23 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0345

Svenska stjärnåkaren Ebba Andersson fick nöja sig med en tredjeplats i sprinten men när det sedan var dags för paradgrenen distans så tog 25-åringen över favoritskapet. Och hon skulle verkligen leva upp till förväntningarna i Vålådalen.

LÄS MER: Nya bilden på Frida Karlsson och Maja Dahlqvist ihop – som nu hyllas av tusentals svenskar: ”Vackert”

”Jag är nöjd”

När stora konkurrenten Frida Karlsson saknades var Ebba Andersson starkast av alla och bjöd på ett mycket härligt formbesked genom att vinna skidlandslagets interna distanslopp, före Emma Ribom och Märta Rosenberg.
– Det gick bra, men det är smålurigt innan man kommer in i tävlingsrutinerna. Jag är nöjd med hur jag tog mig an mina personliga mål, säger Ebba i en intervju med Viaplay Vinter, se den här nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
221011 Ebba Andersson poserar för porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 11 oktober 2022 i Stockholm. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JL0308

På herrsidan var Jens Burman snabbast av alla och kom före Edvin Anger och Marcus Grate. Om två veckor sker den svenska tävlingspremiären i Bruksvallarna och ytterligare en vecka efter det inleds världscupen med premiärhelgen i finska Ruka.

Hur bra tror du det går för Ebba Andersson i vinter? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Landslagets svar efter beskedet om Jonna Sundling – och oron inför nya säsongen: ”Vi får se…”

Se video: