Ebba Anderssons oväntade bekännelse efter storsuccén – nobbar nu världscupen: ”Jag måste erkänna det”

2023 har varit en storsuccé för Ebba Andersson.
Nu kommer hon med en högst oväntad bekännelse.
– Det är lättare sagt än gjort, det måste jag ändå erkänna, säger hon till Svenska Dagbladet.

Året 2023 har varit alldeles fantastiskt för svenska skidstjärnan Ebba Andersson. När många undrade vem som skulle ta över efter Charlotte Kalla i skidlandslaget och Therese Johaug i skidvärlden så klev 26-åringen fram.

Ebbas succé-VM

Under skid-VM i Planica toppade Andersson formen på bästa sätt och kröntes till VM-drottning efter dubbla guld- och dubbla bronsmedaljer. Hon tog välförtjänt över den lediga tronen som världens bästa skidåkare på damsidan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
231202 Ebba Andersson of Sweden celebrates after women’s 10 km free technique individual start during the FIS Cross-Country World Cup on December 2, 2023 in Gällivare. Photo: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0295

Nya skidsäsongen har också fått en pangstart för Ebba och svenska skidlandslaget som har radat upp pallplatser. Nyligen vann man också damstafetten för första gången på hela 14 år i världscupen.
– Vi var mest inställda på att bryta stafettförbannelsen. Vi blev uppmärksammade på att det var just 14 år sedan sist först på uppvärmningen. Vi har varit favorittippade i stafetter flera gånger, men när det kommer till kritan så har det varit mycket stolpe ut, säger Ebba Andersson till Svenska Dagbladet.

Anderssons mål

Efter succéstarten på säsongen kommer nu ett oväntat erkännande från svenska skidstjärnan. För det är inte den totala världscupen som 26-åringen lägger störst fokus på den här vintern – hon har istället ett annat huvudmål.
– Det är Tour de ski jag siktar mest mot. Skulle det visa sig att jag är med och fajtas om totala världscupen kommer jag såklart att försöka ta hem det också, men det får jag i så fall ta längs vägen, berättar hon i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
231023 Ebba Andersson, skidor, poserar för ett porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 23 oktober 2023 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0483

Det är nämligen sprintdelen som är Ebba Anderssons svaghet på världscupen. Vilket hon själv är högst medveten om och tar med sig som lärdom från förra säsongen, men svenskan har också lärt sig en viktig läxa om sig själv.
– Förutom vetskapen att jag måste lyfta mig i sprint, så har det också varit viktigt för mig att följa min plan och tro på mig själv. Det fick jag verkligen till förra säsongen och det har varit nyckeln till de framgångar som kom sen på VM i Planica, säger hon till dagstidningen.
– Det är lättare sagt än gjort, det måste jag ändå erkänna, men sen underlättar det såklart att man får bekräftelse på att det går i den riktning man önskar. Man får försöka se till sitt, fokusera på det jag kan påverka. Ha tillit till att det jag gör är tillräckligt. Många gånger tidigare har jag brottats med det, att det inte är good enough.

Vad tycker du om Ebba Anderssons säsongsinledning? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Nya beskedet: Frida Karlsson och Linn Svahn tillbaka i skidlandslaget igen – men det finns en oro

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev