Ebba Anderssons helt klockrena ord efter att ha besegrat Frida Karlsson i historiska duellen: ”Frida är lite…”

För första gången någonsin möttes de på hemmaplan i Sollefteå.
Då besegrade Ebba Andersson landslagskollegan Frida Karlsson.
– Det kanske är dags att lägga skidorna på hyllan, säger Ebba till Expressen.

De hade aldrig tidigare möts på hemmaplan i Sollefteå. På fredagen gjorde skidlandslagets två största stjärnor Ebba Andersson och Frida Karlsson upp i en historisk duell.

Ebbas revansch

Trots att världscupsäsongen är över och skid-SM redan har avgjorts så fortsätter ändå landslagsduon att tävla i skidspåren. Efter uppgörelsen på 6,6 kilometer i klassiskt stil under touren Smart Energy Cup stod till slut Ebba som vinnare i kompisduellen.
– Det kändes bra där ute. Jag kunde driva på som jag ville och hade jättebra skidor. Så det är en av de bästa känslorna på sistone, säger Andersson till Expressen.
– Jag har ju haft det lite så där med formen. Fram till jul fanns det inte jättemycket att klaga på, efter det har man fått söka efter små, små glädjeämnen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, Frida Karlsson, skidor
240405 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF, Ebba Andersson, Piteå Elit SK och Märta Rosenberg, Trillevallens Sportklubb efter damernas 5 km klassisk stil under Ford Smart Energy Cup den 5 april 2024 i Sollefteå. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0178

Segerloppet är en mycket skön revansch för Ebba Andersson som har haft en tuff vår efter covid-sjukdomen i julas. Hon har verkligen fått kämpa för topplaceringerna under flera månader och även om säsongen är så gott som över så betyder det här mycket för svenskan.

Orden till Frida

Historiskt sett så är hon oerhört stark under just april – och har faktiskt aldrig förlorat ett Fis-lopp under en månaden.
– Nu får ni inte jinxa något! Peppar, peppar… Det kanske är dags att lägga skidorna på hyllan för att bevara sviten, säger hon till kvällstidningen och skrattar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
240316 Ebba Andersson of Sweden receives Jerringpriset after the Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique Interval Start during the FIS Cross-Country World Cup on March 16, 2024 in Falun. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0476

Helgen fortsätter med nya lopp och nya dueller mellan skidlandslagets affischnamn Ebba Andersson och Frida Karlsson. Då väntar sprint på lördagen och jaktstart över 15 km på söndagen.
– Vi får se i morgon (lördag) om Frida är lite revanschsugen. Det är en distans (klassisk sprint) som passar henne mycket bättre än det passar mig, säger Ebba i intervjun.

Vem är din favorit av Ebba och Frida? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Frida Karlssons osjälviska gest som nu hyllas i skid-Sverige – beundransvärda initiativet: ”Gör oerhört mycket för många”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev