Ebba Anderssons enorma styrkebesked i skidpremiären – vann efter superdrama mot Frida Karlsson

Skidpremiär i Bruksvallarna.
Då fick vi ett superbesked av Ebba Andersson – som vann efter en rysarduell mot Frida Karlsson.
– Superhäftigt!, säger SVT-experten Anders Blomquist.

Förhoppningarna på det svenska skidlandslaget inför kommande säsong är gigantiska. Förra året blev lite av ett misslyckande, men det fanns definitivt ljusglimtar under slutet av säsongen – framför allt då Frida Karlsson var tillbaka och bland annat slog Therese Johaug i Holmenkollens tremil.

Fina beskedet

Under sommaren har de flesta fått hålla sig skadefri och friska, och enligt de få rapporter som kommit från landslaget angående formen så har det pratats om att framför allt Frida Karlsson och Ebba Andersson visat upp strålande form. Bland annat så har duon slagit flera rekord i det ökända och blytunga Hallstatestet.

Ebba Andersson, skidor
200921 Ebba Andersson poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges skidlandslag den 21 september 2020 i Sollefteå. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / NJ0005

Inför Sverige-premiären i Bruksvallarna på fredagen, då det vankades 10 kilometer i klassisk stil, så var det därför många nyfikna blickar för att se hur det egentligen stod till med formen. Och vi fick verkligen se ett styrkebesked direkt.

Superrysare

Redan vid den första mellantiden hade duon skapat sig en lucka till övriga – och efter sex kilometer åkt hade de båda gjort ett superryck mot övriga, och skapat sig ett försprång på över minuten till i stort sett samtliga. Det hela blev en superrysare, där det tidigt stod klart att sekunder skulle avgöra.

Ebba Andersson, skidor
200307 Ebba Andersson of Sweden after the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

När Frida Karlsson gick i mål gjorde hon det fullständigt överlägsen – men Ebba Andersson gav henne en rejäl match och åkte till sist, någon minut senare, i mål som snabbast av samtliga. Hon vann till sist med 3,2 sekunder före Frida Karlsson.

– Vilken häftig urladdning och vilken häftig insats av Ebba Andersson och Frida Karlsson. Superhäftigt att se dom!, säger SVT-experten Anders Blomquist.

LÄS MER: Frida Karlssons kaxiga passning till Norge inför skidpremiären: ”Jag står för det”

Få våra nyhetsbrev!