Ebba Anderssons braksuccé: Tar ny pallplats efter superinsats

Ebba Andersson hade ingen lyckad dag i sprintspåren under fredagen. Den svenska supertalangen, som framför allt fokuserat på distansloppen, slutade på 42:a plats.

Utmanade Johaug

I dag var Andersson tillsammans med övriga världseliten tillbaka när 10 kilometersloppet i Lillehammer avgjordes. Och det var just hon som skulle komma att utmana suveräne Therese Johaug.

Efter 3,3 kilometer var det endast Ebba Andersson som kunde följa norskan.

21-åringen fortsatte att imponera genom loppet, trots några sekunders tapp mot slutet, och körde in på andraplats nio sekunder efter Johaug.
– Fantastiskt roligt, utbrister Anders Blomquist i SVT:s sändning.

Andraplatsen var inte bara ett stort styrkebesked från Ebba Andersson. Det var dessutom hennes bästa placering i karriären i världscupsammanhang.
– Jag är jättenöjd med dagens lopp. Det var kul att få ta lite revansch i dag sen gårdagens miss i sprintloppet, säger Ebba Andersson till SVT efter loppet och fortsätter:
– Jag kände mig piggare och kunde gå med bättre tryck och orka hålla farten.

Kalla i fin form

Även Charlotte Kalla skulle visa att hon blir att räkna med i vinter. Svenskan var tillsammans med Ebba Andersson den enda som kunde utmana Johaug.

Efter att ha plockat in sekund efter sekund i mitten av loppet fick hon till slut ge sig mot norskan.

Kalla slutade på en fin tredjeplats, sex sekunder bakom Ebba och knappt 16 sekunder efter Johaug.

Övriga åkare hade ingenting att sätta emot topptrion.

Närmst bakom Charlotte Kalla var Ingvild Flugstad Östberg knappt 20 sekunder efter.

”Det är så roligt!”

Ida Ingemarsdotter stod för ett fint lopp och slutade på tiondeplats som tredje bästa svenska. Evelina Settlin körde in som 13:e åkare medan Stina Nilsson slutade på 15:e plats.

Trots Johaugs starka seger handlade det mesta om svenskornas starka insatser.
– Det är så roligt att se Ebba Andersson och Charlotte Kalla åka skidor på det här sättet. Hon (Therese Johaug) är jagad, summerar Blomquist i SVT:s sändning.

Dela för att hylla Ebbas fantastiska insats!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/pAnRKgMQCljBCeUvTvECybTsznbtHQAGbF6FvaUDePx3qmVRsbwOSNoa2sJgi3K8?autoplay=1&loop=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]