Ebba Andersson ställer sig bakom Therese Johaug – riktar nu kritik mot VM-arrangören: ”Det är absurt”

Prispallen saknas – vilket mötts av kritik från Therese Johaug.
Nu får den norska stjärnan medhåll av Ebba Andersson.
– Det är absurt, säger hon.

Det mesta var sig likt när Therese Johaug gjorde sin första VM-tävling för det här mästerskapet i lördags. Efter att ha inlett jämt med Ebba Andersson så tog den norska superstjärnan vara på ett långsamt skidbyte av svenskan halvvägs in i skiathlon-loppet – och hon vann därmed som väntat VM-guld.

Saknas prispall

Men allt var ändå inte som det brukar, åtminstone om man jämför med hur det vanligtvis ser ut i världscupen efter tävlingarnas slut. På VM-arenan så saknas det nämligen en prispall(!) – vilket gör att när åkarna som hamnar etta, tvåa och trea i loppen hyllas, så står de på samma nivå, bredvid varandra på backen.

210228 Silver medalist Frida Karlsson of Sweden, Gold medalist Therese Johaug of Norway and and Bronze medalist Ebba Andersson of Sweden at the Medal ceremony for the women’s cross-country skiing skiathlon during the FIS Nordic Ski World Championships on February 28, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Först flera timmar efter loppen, när den officiella medaljceremonin äger rum, så får åkarna kliva upp på en pall, vilket mötts av kritik av Therese Johaug, som medgett att hon saknar en pall vid arenaområdet.

– Det är väldigt speciellt, men jag tycker att de har fått till en bra prisutdelning ändå. Jag saknar en pall på stadion efter loppet, så det här var väldigt bra, man får lite känsla av mästerskap även om man saknar folk. Men de har fått till det med fyrverkerier och man får höra nationalsången, det gör mycket för stämningen, säger Johaug till Aftonbladet.

Anderssons kritik

Ebba Andersson, som säkrade sin första VM-medalj under lördagens skiathlon, där hon blev trea efter Therese Johaug och Frida Karlsson, som tog silver, håller med om att det är märkligt av arrangören att inte ha prispall efter målgång.

– Ja, kan faktiskt hålla med Therese där för det kändes lite smått absurt att inte ta klivet upp när vi är så vana vid det från världscupen, säger hon.

210227 Frida Karlsson of Sweden, Therese Johaug of Norway and Ebba Andersson of Sweden celebrate on the podium after the Women’s Cross Country Skiing Skiathlon during the FIS Nordic Ski World Championships on February 27, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Frida Karlsson håller med om kritiken, och menar att det finns ett stort värde i prispallens existens.

– Där fick man inte kliva upp på någonting. Men den som vinner ska höjas, så är det, säger hon.

LÄS MER: Beskedet: Linn Svahn petas igen(!) efter stora fiaskot – skrällen får sista svenska platsen

Få våra nyhetsbrev!