Därför nobbade Frida Karlsson 20(!) agenter – och anställde mamma: ”Allt blev bara knäppt”

.

Frida Karlsson gjorde storsuccé i VM i Seefeld.
Då hörde 20 agenter av sig till 19-åringen.
Men skidsvenskan nobbade alla – och anställde mamma istället.

Det blev rena storsuccén för Frida Karlsson i skid-VM i Seefeld. Och livet förändrades helt för 19-åringen.

Storsuccé i skid-VM

Efter VM-guld, VM-silver och VM-brons klättrade svenska stortalangen upp till den absoluta världstoppen rekordsnabbt. När VM sedan var över så kom samtalen.

Frida Karlsson
190302 Frida Karlsson of Sweden celebrates at the Medal ceremony for the women’s 30km during the FIS Nordic World Ski Championships on March 2, 2019 in Seefeld in Tirol.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87906

20-25 agenter hörde av sig och ville representera Frida.
– Hennes liv förändrades under två veckor. Då kunde hon inte svara i telefon och allt blev bara knäppt. Vi bad om att få återkomma när säsongen var slut. Visst är det bra med någon som sköter allt det där, men vi var tvungna att landa och fundera, säger mamma Mia Karlsson till TT.

Nobbade alla agenter

När skidsäsongen sedan var över behövde 19-åringen ta tag i framtiden och avgöra stora beslut. Ett stort beslut blev att just anställa en agent som tog hand om alla förfrågningar och sponsorer.

Frida Karlsson
190509 Frida Karlsson poserar för ett porträtt under en presskonferens anordnad av svenska skidförbundet den 9 maj 2019 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135990

Men Frida Karlsson ville inte ha några nya människor in i sitt liv och nobbade varande en av de 20-25 intresserade agenterna. Och anställde istället sin mamma Mia, som tidigare varit marknadschef i Modo Hockey.
– Nu är sponsorförfrågningarna på en helt annan nivå. Det är som dag och natt. Men Frida har så hon klarar sig. Samtidigt stoppar Leif (Fridas pappa) och jag många förfrågningar redan innan de kommer till Frida. Hon skulle inte få göra något annat om hon tackade ja till alla erbjudanden, säger Mia Karlsson till TT.

Missade landslagslägret

Nu är arbetet inför nya säsongen i full gång och Frida har redan blivit uttagen till A-landslaget. Men 19-åringen tvingades tyvärr avstå senaste landslagslägret i Torsby.

Men mamma Karlsson ger lugnande besked.
– Ska man prestera måste man vara i balans. Under våren hade det varit otroligt mycket med hela livssituationen för Frida, med bland annat flytt till ett eget hus i Sollefteå (tillsammans med sambon och skidåkaren William Poromaa). Dessutom hade det blivit otroligt mycket träning i samband med det tidigare lägret i Sognefjäll. Allt detta gjorde att hon tyckte det var bättre på sikt att hoppa över lägret i Torsby, säger hon till TT.

LÄS MER: Frida Karlssons nya belöning – efter vinterns enorma framgångar!

Therese Johaug ryter till efter allt tjat om Frida Karlsson – och skickar hälsning till svenska talangen