Chocken: Sveriges bästa åkare avslutar nu karriären – endast 25(!) år gammal: ”Jag gråter”

Hon är Sveriges främsta störtloppsåkare på damsidan.
Men nu kommer chockbeskedet att Lin Ivarsson väljer att avsluta skidkarriären.
Hon är endast 25 år gammal.

Det här är inget roligt besked för svensk alpinsport. Sveriges bästa störtloppsåkare på damsidan väljer nu att avsluta hela karriären.

Lägger av

Lin Ivarsson är bara 25 år gammal men går nu i pension och lägger elitkarriären på den berömda hyllan.
”Jag gråter när jag skriver det här eftersom skidåkning varit hela mitt liv”, skriver Ivarsson om beslutet på Instagram.

Lin Ivarsson, skidor
200929 Lin Ivarsson poserar för ett porträtt under en fotografering med Sveriges alpina landslag den 21 september 2020 i Åre. Foto: Klas Rockberg / BILDBYRÅN / Cop 259

Sedan 2017 har Lin Ivarsson tävlat i världscupen och hennes bästa notering är en 21:a plats i super-G från Lake Louise 2019. Det är en av tre gånger som hon lyckats ta poäng i världscupen.

”Jag är stolt”

Hon har även en 24:e plats och en 29:e plats som bästa insatser i VM-sammanhang. Den där 24:e platsen kom under alpina VM i Cortina tidigare i år.

Enligt Ivarsson själv är det den rådande situationen som gör det för svårt att fortsätta en elitsatsning inom störtloppsåkning.
”Jag är stolt över vad jag åstadkommit och hoppas att jag inspirerat någon att följa min resa att fortsätta kämpa och att köra super-G och störtlopp”, skriver hon i sitt inlägg på Instagram.

Ny satsning

Ivarsson, som har tävlat för klubben Åre SK, har nu bestämt sig för att göra något helt annat i livet. Hon ska börja studera i Schweiz och påbörja en civil karriär.

Lin Ivarsson, skidor
190210 Lin Ivarsson of Sweden competes in women’s downhill during the FIS Alpine World Ski Championships on February 10, 2019 in Åre. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 87857

Men hon hoppas kunna återvända till sporten igen i framtiden, i någon slags roll.
”Jag vill ge tillbaka till sporten på något sätt i framtiden”, skriver 25-åringen. 

Det blev en kort karriär som bara varade fyra år i världseliten. Och nu lämnar Lin Ivarsson ett tomrum efter sig inom svensk störtloppsåkning.

Dela artikeln för att stötta Lin Ivarsson i hennes tuffa beslut!

LÄS MER: Norska stjärnans ilska efter chockbeskedet – tvingas nu lämna skidlandslaget: ”Jag är upprörd”

Få våra nyhetsbrev!