Chockbeskedet: Svenska landslagsåkaren avslutar karriären – bara 31 år gammal: ”Känner mig klar”

Skidlandslaget har fått ta emot ett oväntat avhopp i dag.
Hanna Falk väljer att avsluta karriären, bara 31 år gammal.
”Jag känner mig klar och avslutar min satsning”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Förra veckan kom oväntade beskedet att Viktor Thorn avslutar skidkarriären bara 24 år gammal. I dag kommer nästa överraskande avhopp för skidlandslaget.

Avslutar karriären

Sprintspecialisten Hanna Falk har bestämt sig för att lägga pjäxorna på hyllan och avsluta sin karriär som längdskidåkare. Hon meddelar sitt beslut i ett långt inlägg på Instagram.
”Efter en tids funderande har jag bestämt mig för att min sista tävling i den vita landslagsdräkten är åkt. Jag känner mig klar i landslaget och avslutar därmed min satsning på traditionell skidåkning. Det var fint att min sista världscuptävling blev en sprint på Lassalyckan i Ulricehamn”, skriver Falk.

Hanna Falk, skidor
180113 Hanna Falk of Sweden after winning the women’s sprint free technique final during the FIS Cross-Country World Cup on January 13, 2018 in Dresden. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170075

Svenskans största meriter är fyra världscupssegrar i sprint samt även 4 SM-guld i sprint. Hon har dessutom tagit 2 VM-silver som junior men dock ingen mästerskapsmedalj som senior.
”Jag har varit en del av skidlandslaget i 11 års tid och flera år innan det som junior. Det har varit en dröm att tillhöra världseliten och åka VM, OS och världscuptävlingar. Jag är stolt och nöjd med det jag åstadkommit där! Jag har vunnit, förlorat, skrattat, gråtit, krigat, stått upp för mig själv och utvecklats på alla plan. Jag har fått uppleva så mycket med så många fina människor. Tack till alla som varit en del av denna resa. Utan er vore jag ingenting”, skriver hon på Instagram.

Fridas reaktion

Falk avslöjar dessutom att nästa satsning kan bli mot långlopp. 
”Nu ska jag ta några lugna veckor och ladda om. Jag behöver utreda ryggen lite mer för att säkert veta att den håller framöver. Jag har alltid haft en ambition och dröm om att få prova på långlopp. Jag är nyfiken på hur bra jag kan bli på att staka och hoppas verkligen kunna sätta tänderna i det projektet nästa säsong!”, skriver hon.

Hanna Falk, skidor
170224 Hanna Falk, Sverige, vid medaljceremonin under dag 2 av skid-VM den 24 februari 2017 i Lahtis. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_74

Svenska landslagsstjärnan Frida Karlsson kommer att sakna sin kollega i skidlandslaget.
”Energi, humor och ett jävla stenhårt pannben. Tack för att du varit den bästa lagkamraten och förebilden man kan tänka sig!”, skriver Frida i ett svar på Instagram.

Hanna Falk gjorde sin allra sista världscupstävling på hemmaplan i Ulricehamn i våras. Hon har dessutom representerat Sverige i två OS och tre VM genom åren.

LÄS MER: Frida Karlssons drama i skogen under säsongens sista lopp – fick akut hjälp: ”Hon bara skrek”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!