Chockbeskedet: Norska storstjärnan missar hela skidsäsongen!

Hon är en av Norges främsta skidåkare.
Men nu kommer mardrömsbeskedet att Ingvild Flugstad Östberg missar hela säsongen.
– Det är naturligtvis tråkigt, motivationen finns fortfarande kvar, säger hon i ett uttalande.

Senaste åren har Ingvild Flugstad Östberg varit en av Norges främsta skidåkare och faktiskt en av få som kunnat utmana skiddrottningen Therese Johaug. Inför nya skidsäsongen var hon ett givet stjärnnamn i den absoluta toppen.

Missar säsongen

Men nu har mardrömsbeskedet kommit. Norskan tvingas ställa in hela säsongen samt även skid-VM i början av nästa år.

Ingvild Flugstad Östberg, skidor
200220 Ingvild Flugstad Østberg of Norway after the women’s 34 km free technique mass start during the Ski Tour 2020 on February 20, 2020 in Meråker. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170478

Flugstad Östberg har under det senare året haft stora problem. Det har varit hälsoproblem, en överbelastningsskada samt en fotskada.
– Tyvärr kommer jag inte att åka skidor den här säsongen, vilket naturligtvis är tråkigt. Det är ju vad jag jobbar hårt för varje dag och vad jag älskar att göra. Som sagt är det ingen tvekan om att jag kommer att göra mitt bästa för att komma tillbaka stark, säger norskan i ett uttalande.

Satsar mot 2022

Det var i början av förra säsongen som 30-åringen fick tävlingsförbud av norska skidförbundet på grund av hälsoskäl, likt svenska Frida Karlsson. Och så sent som i jul om fotskadan som ställde till det ännu mer och därför har hon tagit beslutet att ställa in nya säsongen innan den ens har börjat.

Ingvild Flugstad Östberg, skidor
200229 Ingvild Flugstad Östberg of Norway and Ebba Andersson of Sweden after the women’s 10 km classic technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on February 29, 2020 in Lahti. Photo: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 136123

Flugstad Östberg kommer nu istället att satsa mot vinter-OS i Peking 2022. Norskan har har vunnit 17 individuella världscupsegrar under karriären och vann hela Tour de Ski 2019.

På meritlistan finns även dubbla OS-guld i stafett och ett OS-silver i sprint samt 1 VM-guld, 3 VM-silver och 2 VM-brons. Årets skidsäsongen drar igång med världscuppremiär i finska Ruka den 27-29 november.

LÄS MER: Marit Björgens hemlighet avslöjad – så lyckades norskan dominera skidvärlden: ”Det är respekt”

Få våra nyhetsbrev!