Chockbeskedet: Längdstjärnan gör nu oväntad comeback – i Sverige

Justyna Kowalczyk la skidorna på hyllan 2018.
Men under VM gjorde hon comeback – och den blev inte tillfällig.
I Gällivare i helgen är hon oväntat tillbaka.

Justyna Kowalczyk är en av längdsportens mest meriterade. Polskan har två VM- och OS-guld på cv:et, och har tävlat i världscupen sedan 2001(!).

Gjorde comeback i våras

Men i våren 2018 så kom beskedet att Kowalczyks karriär var över. Men farvälet från längdskidorna blev kortvarigt.

160110 Charlotte Kalla, Sverige och Justyna Kowalczyk, Polen, efter skidloppet över 9 km jaktstart under Tour de Ski den 10 januari 2016 i Cavalese. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

I vintras gjorde hon en oväntad comeback under VM i Seefeld, då hon deltog för Polen i stafetten. Men nu står det klart att det inte var en tillfällig comeback.

Tillbaka i Sverige

När startlistan för säsongens inledande tävlingar, genrepet till världscupen, i Gällivare till helgen släpptes fanns nämligen polskans namn oväntat med. Hon kommer där att ställas mot svenska stjärnor som Frida Karlsson, Charlotte Kalla och Stina Nilsson.

140213 Sveriges Charlotte Kalla, (silver), Polens Justyna Kowalczyk (guld) och Norges Therese Johaug med sina medaljer under prisceremonin för damernas 10 km klassisk stil för damer under OS i Sochi den 13 februari 2014. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Tävlingarna startar på fredag, med fristil, och pågår över helgen till på söndag, då det avslutas med sprint. Klart är att svenskstjärnan Ebba Andersson missar premiären, och hela 2019, efter en knäskada.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!