Chockbeskedet i skidlandslaget: Favoriten tvingas lämna – hårt slag för Jonna Sundling: ”Jag är förvånad”

Här är beskedet som förvånar alla skidsvenskar.
”Supervallaren” Perry Olsson tvingas lämna skidlandslaget.
– Jag blev förvånad, erkänner han för Expressen.

Han har beskrivits som en ”supervallare” och jobbade länge för det norska skidlandslaget. Men 2020 lyckades svenska skidlandslaget övertala Perry Olsson att flytta hem igen.

Tvingas lämna

Sedan dess har han varit dedikerad vallare åt till de tre landslagsåkarna Jonna Sundling, William Poromaa och Jens Burman. Men i dag kom chockbeskedet att den mest meriterade vallaren i svenska landslaget tvingas lämna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Perry Olsson, skidor
230220 Perry Olsson of Sweden at a cross-country training session ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 20, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0509

Då Perry inte fått något nytt kontrakt.
– Jag vill göra en förändring, och då ser jag en möjlighet att göra utifrån de kontrakt som går ut i vår, säger vallachefen Anders Svanebo till Expressen.
– Han hade säkert kunnat tänka sig att fortsätta, men nu blir det inte så.

Sundlings ord

Perry Olsson hade räknat med ett nytt kontrakt efter att hans nuvarande gått ut i vår. Men blev tagen på sängen av skidlandslagets plötsliga besked.
– Jag blev ju förvånad, för jag var inställd på att få fortsätta. Enda förklaringen jag fått av Anders Svanebo är att han vill göra förändringar. Men inget mer än så. Det är ju deras beslut om de inte vill att jag ska fortsätta. Men… Jo, jag hade ju gärna fortsatt, säger han själv till kvällstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Sundling, skidor
240102 Jonna Sundling of Sweden at a training session during Tour de Ski on January 2, 2024 in Davos. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0821

Landslagsåkarna Sundling, Poromaa och Burman har reagerat starkt på att deras favoritvallare nu försvinner.
– Det de sagt till mig är att de inte tyckte det här var roligt. Att de är förvånade. De hade nog alla räknat med att jag skulle vara kvar, säger Olsson, som nu öppnar för att gå till ett annat land.
– Får jag en förfrågan från någon annan så kommer jag att överväga den.

Vad tycker du om det här beslutet i skidlandslaget? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Anders Blomquists stora oro för Stina Nilsson – allvarliga varningen efter att hon byter sport igen: ”Hon kommer att…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev