Charlotte Kallas vågade plan inför OS – därför står hon helt över(!) prestigefulla tävlingarna i vinter

OS stundar.
Då kommer Charlotte Kalla helt över Tour de Ski.
– Det brukar vara en bra period för mig att få en grundträningsperiod för att bygga vidare för en formtopp senare, säger hon till SVT.

Snacka om att Charlotte Kalla har varit upp och ned i både prestation och resultat under det senaste året. Den förra säsongen blev märklig för den svenska storstjärnan, då hon inledningsvis drabbades av covid-19 och tvingades avstå flera tävlingar.

Satsar mot OS

När hon väl var tillbaka blandade hon toppresultat med rejäla besvikelser, och lagom till VM kämpade hon dessutom mot en ryggskada, som länge gjorde det oklart om det över huvud taget skulle bli någon medverkan i årets stora höjdpunkt. Men Kalla kom till start – och det blev flera superlopp, men även en katastrofal stafett som gjorde att Sverige hamnade riktigt långt efter täten.

Charlotte Kalla, skidor
200214 Charlotte Kalla of Sweden is being interviewed during a press meeting ahead of the Ski Tour 2020 on February 14, 2020 in Östersund. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_506

Just nu laddar Kalla upp för kommande säsong, som verkligen närmar sig med stormsteg. Och där väntar en solklar höjdpunkt i OS, som går av stapeln i februari. Kalla är fortfarande inte uttagen, men bör få en plats som en av våra mest rutinerade åkare. Att det är just OS som är målet hymlar hon inte med.

– OS är det som motiverar mig till att ge mig ut på passen varje dag. Det är något alldeles extra, säger Kalla till SVT.

Hoppar över touren

Charlotte Kalla märker tydliga skillnader mot en vanlig säsong.

– Det är mycket fokus som läggs på OS och SOK finns med på ett annat sätt under sista året inför ett OS. Sedan är det mycket som är speciellt i och med pandemin och vi behöver vara ödmjuka för att de planer vi har satt upp kanske inte går att genomföra, säger hon.

Charlotte Kalla, skidor
210226 Charlotte Kalla of Sweden at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team during the FIS Nordic Ski World Championships on February 26, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0081

Charlotte Kalla kommer även att lägga upp sin säsong någorlunda annorlunda. Hon säger att hon kommer att stå över prestigefulla och tradionsenliga Tour de Ski, som inleds i slutet av året.

– Jag kommer tävla mycket, men inte allt. Till exempel Tour de Ski brukar vara en bra period för mig att få en grundträningsperiod för att bygga vidare för en formtopp senare.

LÄS MER: Svenska skidprofilens syrliga kritik – efter att ha lämnat skidlandslaget(!): ”Det var omöjligt för mig”

Få våra nyhetsbrev!