Charlotte Kallas udda olycka(!) – missar Mästarnas Mästare efter mötet med tv-profilen: "Jag föll av en…"

Charlotte Kallas udda olycka(!) – missar Mästarnas Mästare efter mötet med tv-profilen: ”Jag föll av en…”

Charlotte Kalla tvingas ställa in ”Mästarnas Mästare”.
Det är på grund av en revbensskada som hon tvingas tacka nej.
Nu avslöjar svenska skidstjärnan vad som egentligen hände när hon skadade sig – under en annan tv-inspelning faktiskt.

Under våren avslutade skidveteranen Charlotte Kalla sin långa och framgångsrika karriär som längdåkare. Hon har länge tillhört världstoppen och fått kröna karriären med framförallt 3 OS-guld och 3 VM-guld.

Kalla ställer in

Nu väntar ett helt nytt liv för 35-åringen som ”pensionär” och hon letar redan efter nya utmaningar i vardagen. Den allra första skulle bli SVT-tävlingsprogrammet ”Mästarnas Mästare” men där har Kalla tvingats tacka nej redan innan inspelningarna dragit igång.

Charlotte Kalla, skidor
220326 Charlotte Kalla poserar för ett porträtt vid en intervju under SM-veckan den 23 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0347

På tisdagen kom beskedet att skidlegendaren stoppas från att tävla på grund av en revbensskada.
– Jag har fortfarande för ont för att kunna åka ner till Mästarnas Mästare och inte riskera att dra upp den skada jag har. Revbenet säger tydligt ifrån och det måste jag acceptera, hur mycket jag än velat vara en del av gänget i Montenegro. Önskar dem alla lycka till och jag kommer tillbaka ett annat år skadefri, säger Charlotte Kalla i ett officiellt pressmeddelande.

”Jag föll av”

Efter det beskedet har Kalla öppnat upp och berättat hela sanningen om varför hon missar höstens tv-inspelning av SVT-programmet. Det är faktiskt på grund av en annan tv-inspelning som hon skadat sig.
”Jag föll av en bananbåt under inspelningarna av ’Renées Brygga’ för 2,5 vecka sen”, meddelar Kalla i ett sms till SportExpressen.
”Jag har bara cyklat testcykel fram till lördag för att läkningsprocessen skulle få jobba ostört. I lördags sprang jag två stycken 4-minuters intervaller för att testa hur tåligt revbenet var”.

Charlotte Kalla, skidor
200921 Charlotte Kalla poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges skidlandslag den 21 september 2020 i Sollefteå. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / NJ0005

Det var efter det testet som Kalla kände att hon var tvungen att kasta in handduken.
– När Charlotte Kalla skadade sitt revben trodde hon och även vi att det skulle räcka med ett antal dagars vila. Men när hon inför avfärd har testat sin kapacitet har det visat sig att hon har för ont, säger SVT-producenten Clara Mannheimer i pressmeddelandet.

Ersättaren till Charlotte Kalla blir istället en annan längdåkare i trefaldige Vasaloppet-mästaren Jörgen Brink. Även alpina ikonen Anja Pärson har tidigare tvingats tacka nej till Mästarnas Mästare.

Hur många kommer att sakna Charlotte Kalla i Mästarnas Mästare? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Skidhjälten Charlotte Kalla berättar sanningen om det stora misstaget i hennes liv: ”Det är en sorg”