Charlotte Kallas stora överraskningskupp – första dagen på nya jobbet: ”De visste ingenting”

Tidigare i veckan avslöjades Charlotte Kallas nya roll i landslaget.
På första dagen ställde ikonen till med ett spratt.
– De visste ingenting, säger hon.

För ett par månader sedan meddelade Charlotte Kalla att hon avslutar sin elitsatsning. Hon lägger av med en makalös meritlista, och det råder inga tvivel om att 34-åringen är en av Sveriges främsta genom tiderna.

Nya rollen i landslaget

Efter avskedet från sporten spekulerades det i vad Charlotte Kalla skulle ta sig an i framtiden. Rätt snabbt blev det klart att hon, precis som Nils van der Poel, kommer verka som ambassadör för Skistar.

Charlotte Kalla, skidor
210503 Charlotte Kalla under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 3 maj 2021 i Åre. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0039

Det har också varit på tal att hon kommer återvända till längdlandslaget i en ledarroll. I måndags blev det bekräftat att ikonen kommer att assistera juniortränaren Andreas Domeij med start redan i sommar.

Men innan hennes nya roll blev officiell hade Charlotte Kalla redan genomfört sin första samling med juniorerna – som inte hade en aning om att 34-åringen skulle bli deras nya tränare.

Överraskade juniorerna

– Det har också varit klart ganska länge men för att få överraskningsmomentet för de aktiva så var det kul att inte berätta. De visste ingenting förrän vi möttes på parkeringsplatsen på morgonen, säger Charlotte Kalla till NSD.

Landslaget höll det hela hemligt:

Charlotte Kalla, skidor
210411 Charlotte Kalla efter damernas 30 km fristil under SM den 11 april 2021 i Kalix. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / COP 159 / SE0040

– De kanske hade sina aningar, för de visste att det skulle komma en person och hålla en inspirationsföreläsning. Men landslagsledningen hade varit bra på att hålla ett poker face, fortsätter hon.

Efter den stora överraskningskuppen körde de igång direkt – och Charlotte Kalla är nöjd med sin första dag på nya jobbet.

– Det var riktigt magiskt, det är en jätteläcker natur. Vi var i gång tre och en halv timme och det gäller att få i sig energi under själva passet för att på så sätt vara återhämtad till nästa gång man ska ha ett uttag.

LÄS MER: Paralympics-hjälten Ebba Årsjös modiga beslut – visar för första gången upp sitt ben: ”Jag vill hjälpa andra”