Charlotte Kallas sköna svar efter norska utspelet inför stafetten: ”De passar på…”

Nu har psykkriget inför stafetten börjat.
Där Norge nu väljer att peka ut Sverige som ”stor favorit”.
– De passar på att lägga över pressen på oss, svarar Charlotte Kalla till Sportbladet.

Även om det är Therese Johaug som är den stora VM-drottningen hittills med två individuella guld i tyska Oberstdorf så har det svenska laget imponerat mest. Och varit dubbelt så bra som de norska damåkarna i VM.

Sverige vs Norge

Efter fyra lopp på damsidan har Sverige kammat hem sex medaljer, genom fyra olika åkare. Medan Norge bara tagit tre medaljer och vid sidan om Johaugs gulddubbel är det ett silver på Maiken Caspersen Falla, som dock valt att lämna VM och åka hem.

Therese Johaug, skidor
210123 Therese Johaug of Norway in the mixed zone after the women’s Skiathlon 7.5km during the FIS Cross-Country World Cup on January 23, 2021 in Lathi. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / COP 211 / KP0019

Den stora, stora höjdpunkten nu blir damernas stafett på torsdag där det väntas bli en ren uppgörelse mellan Sverige och Norge som dominerat på damsidan under säsongen. Psykkriget är också redan igång och Norge väljer nu att lägga över all press på svenskorna.

Norsk psykning

Norska landslaget är väldigt tydliga när de pekar ut Sverige som ”stor favorit” i stafetten.
– Vi har ett starkt lag och det är många tjejer som är revanschsugna. Vi har allt att vinna, men Sverige är stor favorit, säger Johaug enligt Sportbladet.
– Jag hörde att någon av dem hade sagt att de har tillräckligt många bra åkare för att ha två(!) lag på pallen, och efter det som har hänt hittills i VM så är ju Sverige, om inte solklar favorit så i alla fall stor favorit. Det är en stämpel de får tåla, säger även norske landslagstränaren Ole Morten Iversen.

Charlotte Kalla, skidor
210226 Charlotte Kalla of Sweden at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team during the FIS Nordic Ski World Championships on February 26, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0081

Charlotte Kalla tror att Sverige har mycket goda chanser till ännu ett VM-guld i stafetten. Men hon vill inte gå så långt som att säga att de är stora favoriter och köper inte Norges psykningar inför loppet.
– De passar bara på och säger så där nu för att lägga över pressen på oss, säger 33-åringen till kvällstidningen och ser Norge som det största hotet.
– Deras grundform verkar ändå finnas där och det är många som kan lyfta sig när det blir stafett, så vi ska inte räkna bort dem!

Det svenska stafettlaget är ännu inte uttaget och Kalla hoppas så klart kunna ta en av de fyra åtråvärda platserna. Efter en mycket fin start på VM med femteplats i skiathlon och sjätteplats på 10 km fritt har hon också ökat sina chanser till att få åka stafetten.

LÄS MER: Frida Karlssons tydliga svar – slår tillbaka efter ryska hotet mot åkarna: ”Är inte ett barn…”

Få våra nyhetsbrev!