Charlotte Kallas oväntade avslöjande i sommar – det är svenska skidstjärnans absoluta favoritglass

Hon är en av Sveriges främsta skidåkare genom tiderna.
Men nu avslöjar Charlotte Kalla vad få vet om henne.
Nämligen hennes favoritglass, erkänn att ni ändå är nyfikna…

Redan 2006 fick skid-Sverige upp ögonen för unga stortalangen Charlotte Kalla när hon vann JVM-guld i skiathlon. Därefter kom det stora genombrottet vinter 2007/08 när hon överraskade nog vann hela Tour de Ski.

Kallas karriär

Sedan dess har medaljerna och framgångarna haglat runt Kalla. I dag är hon en av svensk skidsports allra största genom tiderna med otroliga 3 OS-guld, 6 OS-silver, 3 VM-guld, 6 VM-silver, 4 VM-brons och hela 35 SM-guld.

Charlotte Kalla, skidor
200921 Charlotte Kalla poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges skidlandslag den 21 september 2020 i Sollefteå. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / NJ0005

Men nu har hon blivit 34 år gammal och de senaste åren har varit kämpiga för svenska skiddrottningen. Hon har tampats med skadeproblem och för varje år har en oro växt att det kan vara hennes sista säsongen i karriären.

Favoritglassen

Nu har hon bestämt sig för att satsa ytterligare en säsong och OS 2022 i Peking tros bli den stora avskedsfesten för giganten. Just nu pågår förberedelserna inför säsongen med försäsong och full träning under den svenska sommaren.

Charlotte Kalla, skidor
210503 Charlotte Kalla under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 3 maj 2021 i Åre. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0039

I samband med hennes 34-årsdag den 22 juli låter skidlandslaget henne få svara på fem personliga frågor för att fansen ska få lära känna henne bättre. Då får vi även ett oväntat avslöjande om vad som är hennes absolut favoritglass på sommarmånaderna.

Favoritpass i sommar?
– Rullskidsintervaller, klassiskt uppför Södra, 4×15 min.

När du inte tränar?
– Grillar och följer EM och OS.

Bästa smultronställe?
– I soffan på altanen där jag får njuta av utsikten.

Favoritpodd eller favoritmusik?
– Sommar i P1.

Favoritglassen?
– Sandwich.

LÄS MER: Charlotte Kalla i chock efter plötsliga förändringen i skidlandslaget: ”Jag är otroligt ledsen”

Få våra nyhetsbrev!