Charlotte Kallas öppenhjärtiga bekännelse – avslöjar nu allt: "Jag ska vara brutalt ärlig"

Charlotte Kallas öppenhjärtiga bekännelse – avslöjar nu allt: ”Jag ska vara brutalt ärlig”

Charlotte Kalla verkligen i ropet just nu.
Efter ”Let’s Dance” väntar två helt nya utmaningar för svenskan.
– Det har varit en jättespännande process, erkänner hon för langd.se.

Det har gått ett år sedan Charlotte Kalla avslutade den långa och framgångsrika karriären inom längdskidåkning. Allt började med det där fantastiska genombrottet 2008 när hon vann totalsegern i Tour de Ski och det skulle bara bli bättre med åren.

Kallas karriär

Kalla har vunnit både OS- och VM-guld, blivit svensk idrotts bästa vinterolympier genom tiderna och slagit rekord i flest vunna SM-guld. Men efter karriärens slut har hon ändå inte legat på latsidan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, skidor
220326 Charlotte Kalla poserar för ett porträtt vid en intervju under SM-veckan den 23 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0347

Nyligen nådde hon en urstark andraplats i TV4-programmet ”Let’s Dance” och snart ska hon bli mamma för första gången i livet samt släppa en egen bok. Självbiografin ”Skam den som ger sig” toppar redan försäljningslistorna trots att boken släpps i oktober.
– Under karriären har tanken på en bok funnits där. Men det var när jag gjorde mitt sommarprat förra året som jag kände att det fanns massvis med teman som jag ville ta upp i en bok. Och det har varit en jättespännande process, berättar Kalla i en intervju med langd.se.

LÄS MER: Charlotte Kallas ärliga ord om Let’s Dance och vad som var värst med tv-programmet: ”Fanns frustration”

”Brutalt ärlig”

Boken är skriven tillsammans med mångårige DN-journalisten Johan Esk och Charlotte Kalla erkänner att hon öppnar upp om exakt allt på sidorna.
– Jag har varit brutalt ärlig i boken. Boken är skriven i jagformat; det är mina upplevelser; det som jag känt och reflekterat över under karriären som varit det viktiga, säger hon till skidsajten.
– Sen har Johan fått förmånen att prata med personer i min närhet. Och när jag läst de grova texterna känner jag att min farfar skulle ha lagt upp samtalet med mig som tioåring i vallaboden på det sätt som Johan har beskrivit.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, skidor
230116 Charlotte Kalla under Idrottsgalan den 16 januari 2023 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JL0334

Ett år efter karriärens slut är Kalla tydlig med vad hon saknar mest med längdskidåkningen och livet som elitidrottare.
– Människorna i och runt sporten givetvis. Men annars är det att det är så självklart att fatta beslut som elitidrottare. Jag vet att den här tiden behöver jag för min träning; och det tummar jag inte på, säger hon i intervjun och erkänner även vad hon saknas minst.
– Eftermiddagspassen när vädret inte riktigt varit med känner jag ingen stor saknad efter.

Vad är din ärliga åsikt om Charlotte Kalla? Dela artikeln och säg vad du tycker!

LÄS MER: 5 okända detaljer som du inte alls visste om svenska skidikonen Charlotte Kalla