Charlotte Kallas nya VM-besked – efter tuffa tiden: ”Jag känner inte så…”

.

Charlotte Kalla valde att hoppa av SM-veckan för att i stället fokusera fullt ut på sin egen träning inför skid-VM i Seefeld.
Nu ger hon nya besked inför mästerskapet och ser goda chanser till fina resultat.
– Jag känner inte så jättemycket oro längre, säger Kalla till SVT Sport.

Charlotte Kalla har inte fått en önskvärd tävlingsuppladdning inför skid-VM i Seefeld. Svensken körde in på 13:e plats i Ulricehamn, sin sämsta placering på tre år, för att sedan avbryta SM.

Hoppade av SM

Efter två SM-silver, där hon trots fick styrk av Ebba Andersson med över en minut och blev nerspurtad av Jonna Sundling i lagstafetten, hoppade Kalla av för att fokusera på sin egen träning.
– Tävlingarna har inte gett svaren som vi hoppats på, sa Kallas tränare Magnus Ingesson då till SVT.

Charlotte Kalla, Piteå Elit SK, intervjuas efter skidloppet över 10km fristil under dag 3 av SM-veckan den 30 januari 2019 i Sundsvall. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Just nu befinner sig den svenska skideliten på uppladdningsläger i italienska Seiser Alm för att slipa på VM-formen.

Kallas glädjebesked

Den italienska orten har varit hem åt Kalla inför flera stora mästerskap och upplägget känner hon hittills har fungerat väldigt bra.

Med bara en vecka kvar till VM-tävlingarna inleds ger Kalla ett härligt formbesked.
– Jag känner inte så jättemycket oro längre. Utan jag försöker påverka det jag kan göra just i dag. Jag har ju en stor tilltro till att det här upplägget fungerat bra många gånger tidigare, säger Kalla till SVT Sport.

”Gäller att ha tålamod”

Charlotte Kalla går in i det första loppet nästa lördag när 15km skiathlon avgörs. Även fast formen inte har varit den bästa under 2019 har Kalla stor tro på att formen kommer vara på topp till mästerskapet.

Det har hon visat flera gånger om tidigare. Och förhoppningsvis sker det nu igen när den svenska skiddrottningen går in i VM om drygt en vecka.
– Det gäller att ha lite tålamod och våga göra det fullt ut fram tills jag drar på nummerlappen i Seefeld, säger Kalla till SVT Sport.

Dela artikeln för att visa ditt stöd för Charlotte Kalla!

LÄS MER: Jättehyllningarna till Ingemar Stenmark – efter comebacken i skidbacken

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat