Charlotte Kallas nya succélopp – ger svenska landslaget huvudbry inför stafetten: ”Jag har toppat formen”

Charlotte Kalla imponerade i dag igen.
Efter ett nytt succélopp var svenskan bara 10 sekunder från en VM-medalj.
– Det känns som jag har toppat formen, säger svenskan, som nu hoppas på stafetten, till Sportbladet.

Inför skid-VM var oron stor för Charlotte Kalla efter en väldigt problematisk säsong. Men vilken revansch svenska veteranen stått för efter de två första VM-loppen.

Kallas succé

33-åringen blev femma i skiathlonen i lördags och följde upp det med en sjätteplats i dagens fristilslopp. När Kalla gick i mål efter nya succéloppet var hon bara 10 sekunder från en VM-medalj.
– Jag känner att jag fick ut det jag hade i kroppen. Det var en utmaning att hålla tempot själv, framförallt i början, men ändå ha krafter kvar på slutet, säger hon till Sportbladet.

Charlotte Kalla, skidor
210227 Charlotte Kalla of Sweden aftercompetes in the Women’s Cross Country Skiing Skiathlon during the FIS Nordic Ski World Championships on February 27, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0082

Nyckeln i dagens lopp var att VM-veteranen fick starta tidigt och på så sätt kunde utnyttja det varma underlaget som blev värre och värre ju fler åkare som körde på snön.
– Det var ganska skönt att gå tidigt i spåret och göra ett eget race och bara fokusera på uppgiften. Det tog ett tag innan jag kom in i mål innan jag förstod hur långt det här hade räckt. Det är en tuff bana, den är extra tuff när man får så många partier ute i solen, säger hon till kvällstidningen.

GUIDE: Allt du behöver veta om skid-VM 2021: TV-tider, komplett schema och resultat

”Jättesugen”

Till slut var det Ebba Andersson som knep VM-bronset och Frida Karlsson som plockade VM-silvret. Men ingen kunde ro på den fullkomligt överlägsna Therese Johaug som krossade alla och vann sitt andra VM-guld i Oberstdorf.

Charlotte Kalla, skidor
210227 Charlotte Kalla and Frida Karlsson of Sweden celebrate after the Women’s Cross Country Skiing Skiathlon during the FIS Nordic Ski World Championships on February 27, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0082

Här näst väntar stafett på torsdag och efter Kallas styrkebesked har svenska landslagsledningen verkligen fått huvudbry inför trupputtagningen. Kalla hoppas så klart ta en av de fyra platserna till stafetten i hennes åttonde världsmästerskap.
– Det är de som ledarna tror sig kan göra bäst i från sig som ska stå på startlinjen på torsdag. Jag är jättesugen, det känns som jag toppat formen.

Vill du se Charlotte Kalla i VM-stafetten? Dela artikeln och visa det!

LÄS MER: Mia Karlssons jätteoväntade avslöjande – efter dottern Fridas nya VM-silver: ”Det är så elakt!

Få våra nyhetsbrev!