Charlotte Kallas nya plan för att nå OS 2022 – efter den svidande nobben: ”Det är nyckeln”

Landslagskollegorna är redan uttagna till OS.
Men Charlotte Kalla får vänta ytterligare på sin biljett.
– Förhoppningsvis kan jag få till snabba lopp så jag kvalar till ett OS, säger 33-åringen till TT.

Redan i maj presenterade Sveriges olympiska kommitté, SOK, de allra första namnen i OS-truppen till Peking 2022. Stjärnnamn som Frida Karlsson, Linn Svahn, Jonna Sundling och Ebba Andersson fanns så klart med.

Kalla nobbad

Men den bästa vinterolympiern av dem alla saknades. Charlotte Kalla nobbades och får nu jaga för att förtjäna sin plats i vad som kan bli hennes allra sista stora mästerskap i vinter.

Charlotte Kalla, skidor
210503 Charlotte Kalla under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 3 maj 2021 i Åre. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0039

33-åringen kommer från en tung fjolårssäsong där hon drabbades av covid-19 tidigt och fick kämpa sig tillbaka efter sjukdomen. Väl i skid-VM imponerande hon med en femteplats som bäst i de individuella loppen.

Jagar OS-plats

Kalla har tagit guld i tre raka vinter-OS men måste nu överbevisa SOK om det ska bli något OS 2022. Hon själv vet vad som kommer att bli avgörande för att nå OS-biljetten.
– Det handlar om att jobba med ett par nycklar i taget på träningarna. Inte ta en hel nyckelknippa med sig på varje pass. Där är tålamod nyckeln, säger hon till TT.

Charlotte Kalla, skidor
210411 Charlotte Kalla efter damernas 30 km fristil under SM den 11 april 2021 i Kalix. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / COP 159 / SE0040

I våras tog svenska landslagsåkaren det avgörande beslutet att fortsätta karriären en säsong till och OS i Peking blir så klart det stora målet med säsongen. 
– Mitt fokus är på förberedelserna. Jag vill känna mig stark och genomtränad när tävlingarna drar i gång. Sedan kan jag, förhoppningsvis, få till snabba lopp så jag kvalar till ett OS. Därefter börjar riktiga uppladdningen mot mästerskapet, säger Charlotte Kalla i intervjun och fortsätter:
– Det känns fortfarande som det finns många delar för mig att jobba vidare mot och utveckla. Det är största drivmotorn är att kunna genomföra pass för pass, varje dag.

Vill du se Charlotte Kalla i vinter-OS? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Petter Northug bryter tystnaden under fängelsestraffet – ärliga orden om den mörka tiden: ”Jag önskar att…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!