Charlotte Kallas kryptiska besked – vill inte svara på frågan: ”Det får vi ta sen…”

Charlotte Kalla fokuserar på OS.
Men något framtidsbesked vill hon inte ge.
– Det tar vi sen, säger hon.

Charlotte Kalla inleder snart sin 17:e raka säsong som åkare i den absoluta världseliten, men det är helt klart speciella förutsättningar nu. Vintern blev en stor besvikelse för den svenska storstjärnan, men hon hade även en hel del otur med sjukdomar och skador.

”Blir inte svårt då”

Kalla fick covid-19 under hösten och tvingades stå över mängder av tävlingar och hon var inte tillbaka förrän efter årsskiftet. Väl då kämpade Kalla med en ryggskada som länge gjorde hennes medverkan i VM osäker, men hon kom till start och blandade då superprestationer med rejäla plattfall.

210411 Charlotte Kalla efter målgång i damernas 30 km fristil under SM den 11 april 2021 i Kalix. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Men det är inte svårt för henne att hitta motivation till kommande vinter, det är ju trots allt OS-säsong.

– OS är ju det som motiverar en att ge sig ut på de här tuffa passen och det är det som man ser fram emot mest, så klart. Det blir inte så svårt att göra de tuffa saker man behöver göra när ett OS väntar, säger hon till GT.

Vill inte svara på frågan

Charlotte Kalla menar att sommaren varit bra för henne, och att hon kunnat träna precis som hon velat.

– Jag har haft en bra sommar där jag inte haft några särskilt stora avbrott. Utan jag har kunnat genomföra det jag önskat så känslan just nu är väldigt bra. Jag känner att jag är på den plats som jag behöver vara på, säger Kalla.

210503 Charlotte Kalla under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 3 maj 2021 i Åre. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Men vad händer egentligen efter OS? Charlotte Kalla har som sagt många, många år som en världsstjärna i ryggen, och hon svarar kryptiskt på frågor om sin framtid.

– Nu är det fokus på OS och det är det jag har i blickfånget. Vad som kommer därefter får vi ta sen, säger hon. 

LÄS MER: Charlotte Kallas vågade plan inför OS – därför står hon helt över(!) prestigefulla tävlingarna i vinter

Få våra nyhetsbrev!