Charlotte Kallas krisdrag inför skid-VM – efter tunga SM-veckan

Charlotte Kalla har haft en tuff start på SM-veckan.
Nu väljer hon att hoppa över den sista tävlingen för att i stället fokusera på skid-VM.
– Jag kommer istället att varva ner några dagar och köra lättare träning för att samla energi, säger Kalla i ett pressmeddelande.

Charlotte Kallas säsong har inte varit den hon önskat. Trots att skiddrottningen tagit hem fyra pallplatser i världscupen har det inte stämt till hundra procent, något som fortsatt på SM-veckan.

Tungt SM för Kalla

I det klassiska loppet fick Kalla stryk av Ebba Andersson med över en minut, men kom trots det tvåa. Senast i går, i lagstafetten, fick hon även ge sig i spurten om guldet mot Jonna Sundling.

Foto: Bildbyrån

Tidigare i veckan konstaterade Kalla själv att hon inte vet vad det är som inte stämmer.
– Jag skulle gärna ha lite mer tryck i åkningen. Det känns egentligen inte som att det är segt, att jag bara kränger mig fram, sa hon då SVT:
– Jag får försöka se vad jag ska göra här framåt, för att locka fram lite mer fart i kroppen.

Ställer in: ”Kommer samla energi”

På söndag körs masstarten under SM-veckan i Sundsvall, ett lopp Kalla också skulle ha ställt upp i. Men efter veckans resultat väljer hon nu att ta till ett krisdrag för att få upp formen till VM i Seefeld.

I ett pressmeddelande säger Kalla att hon hoppar av resterande delen av SM-veckan för att lägga allt fokus mot VM.
– Jag kommer istället att varva ner några dagar och köra lättare träning för att samla energi och vara utvilad när jag reser till Seiser Alm på onsdag för VM-uppladdning på hög höjd. Jag gläder mig stort till lägret och hoppas att de sista veckorna in mot VM i Seefeld 19/2-3/3 gör susen för min kropp och formutveckling, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

Charlotte Kalla körde i världscuptävlingarna i Ulricehamn senast förra veckan. Även det blev en besvikelse när hon slutade på 13:e plats i 10km klassiskt, hennes sämsta placering på tre år.

Johaugs pik

Therese Johaug, som krossade allt motstånd under de norska mästerskapen, konstaterade under torsdagen att hon hade avbrutit tävlingarna om hon varit i Kallas sits.

Dessutom skickade hon en syrlig pik till svenskan.
– Det är svårt att säga om hon behöver åka mer skidor för att komma i form. Jag hade nog bara åkt hem och tränat mer, säger Johaug till NRK.

Skid-VM i Seefeld, Österrike inleds den 19:e februari. Damerna kör sin första tävling den 20:e.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

Charlotte Kallas främsta meriter:

  • 3 OS-guld
  • 6 OS-silver
  • 2 VM-guld
  • 4 VM-silver
  • 28 SM-guld
  • Jerringpriset 2008
  • Bragdguldet 2014

LÄS MER: Norska utspelet – veckor innan skid-VM: ”Vi blir pissade på”

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat