Charlotte Kallas första ord efter OS-nobben – talar ut om känslorna: ”Ett oskrivet blad”

Charlotte Kalla nobbades i den första OS-uttagningen.
Nu tvingas hon för första gången på länge jaga en OS-plats.
– Det viktigaste är att jag är beredd att göra jobbet som väntar framöver, säger hon till SVT.

Det har hittills blivit tre OS-turneringar för Charlotte Kalla i karriären. Hon har dessutom vunnit guld i samtliga sina OS-medverkan.

Kalla nobbad

Det senaste OS-guldet kom i skiathlon under mästerskapet 2018 i Pyeongchang. 33-åringen har redan gett besked om att hon fortsätter satsa ytterligare en säsong och ett fjärde vinter-OS är hennes stora mål kommande vinter.

Charlotte Kalla, skidor
210226 Charlotte Kalla of Sweden at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team during the FIS Nordic Ski World Championships on February 26, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0081

Men när Sveriges olympiska kommitté, SOK, presenterade de allra första OS-klara åkarna under tisdagen så saknades landslagsstjärnans namn. Något hon inte varit särskilt van vid genom åren.
– Det hade varit en stor trygghet att bli förhandsuttagen i och med att det ger både ett lugn mentalt och bättre förberedelser rent fysiskt, att kunna planera allt. Nu handlar det om att prestera i början av säsongen för att visa att jag är värd en OS-plats, säger svenskan till SVT Sport om OS-beskedet.

Blev förvånad

Nästa uttagning till OS-truppen sker i december och Kalla är inte särskilt orolig över att hon inte ska få komma med till de olympiska spelen i Peking under början av 2022.
– Det är många duktiga tjejer, men om jag får träna på som jag har planerat och vill och utvecklar mig under sommaren och hösten så kommer jag att åka fort även innan jul och då kunna visa att jag ska ha en av platserna. Det är ett oskrivet blad. Vi har tuff konkurrens i laget, men det kan också inspirera att göra ett så bra träningsjobb som möjligt och jag känner mig riktigt peppad att vara så redo som möjligt när OS börjar, säger hon i intervjun

Charlotte Kalla, skidor
210503 Charlotte Kalla under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 3 maj 2021 i Åre. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0039

Men Kalla vill inte heller ta OS-biljetten för givet. Även om hon blev förvånad att hon inte fanns med de uttagna längdskidåkarna.
– Både och. Det är många som är i samma situation som jag som har resultat men som ändå inte är uttagna än. Det viktigaste är att jag är beredd att göra jobbet som väntar framöver. Det känner jag mig väldigt glad att motivationen känns hög, säger hon till SVT.

Även Maja Dahlqvist och Calle Halfvarsson saknades när SOK presenterade de första OS-åkarna från skidlandslaget.

Vill du se Charlotte Kalla i ett sista vinter-OS? Dela artikeln och visa det!

LÄS MER: Frida Karlssons plan för att knäcka Therese Johaug nästa säsong: ”Ska sätta dit henne”

Få våra nyhetsbrev!