Charlotte Kallas drömbesked inför nya säsongen – visade upp superform i hemliga testet: ”Det är viktigt”

Charlotte Kallas drömbesked inför nya säsongen – visade upp superform i hemliga testet: ”Det är viktigt”

En besvikelse i vintras.
Men nu tycks Charlotte Kalla visa upp superform.
– Det var viktigt för henne, säger landslagschefen Anders Byström till Expressen.

Charlotte Kalla är ansiktet utåt för svensk längdskidåkning, och har i över ett decennium säsong efter säsong visat upp fina resultat och radat upp segrar. Men hennes föregående säsong blev, precis som för hela längdlandslaget, en stor besvikelse.

I superform

Kalla var oftast långt efter i tävlingarna, och hade förtvivlat svårt att göra resultat. I år sägs hon haft ett helt annat upplägg under försäsongen, för att undvika ett nytt fiasko och få revansch under en säsong som bland annat innehållet VM.

Skid VM 2021
200307 Ebba Andersson of Sweden, Charlotte Kalla of Sweden and Frida Karlsson of Sweden celebrate after the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Och det tycks ha gett resultat. Enligt Expressen har Kalla visat upp superform under försäsongen, då hon ska ha kommit tvåa i det hemliga testet, då åkarna tävlat mot varandra i ett två mil långt rullskidlopp i Sollefteå.

– Det var en god känsla i kroppen. Det var riktigt härligt att dra på sig nummerlappen även om det känns ovant. Vi körde 21 kilometer och det var längesen man var i gång så länge, säger Charlotte Kalla till tidningen.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

”Viktigt för henne”

Längdchefen Anders Byström bekräftar att Kalla kom tvåa i loppet, bara bakom Frida Karlsson, och han är full av beundran över det som stjärnan visat upp under sommaren och hösten.

– Hon är väldigt positiv och energisk. Charlotte är ju en som gillar mästerskapssäsonger och växer då, säger han och fortsätter:

– Just att hon åkte bra i Sollefteå var viktigt för Charlotte. Så att hon känner själv att hon har en annan nivå i år än i fjol.

Charlotte Kalla, skidor
191122 Charlotte Kalla, Piteå Elit SK, på prispallen efter skidloppet över 10 km fristil vid Gällivarepremiären den 22 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Anders Byström menar att de svenska damerna generellt sett starka ut under försäsongen – och att det helt klart kan bli en rolig vinter.

– Vi har så många starka tjejer just nu. Ebba har varit starkast nån gång, Linn har också sett stark ut – och Frida har varit superstark. Bara för att nämna några, säger han.

LÄS MER: Norska legendarens mäktiga hyllning till Frida Karlsson – och häftiga domen om framtiden: ”Kommer bli bäst!”

Få våra nyhetsbrev!